Mon. May 13th, 2024

Ακριβώς στην καρδιά των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος, η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά σε όλη την Ελλάδα για τα τραχιά αλλά και ποιητικά τοπία της και τα σπιτάκια σε σχήμα κύβου που σκαρφαλώνουν στους βράχους. Το απόκρημνο έδαφός της και τα λευκά σπίτια με τις γαλάζιες στέγες την έχουν καταστήσει την πεμπτουσία της μεσογειακής καρτ ποστάλ. Με σχεδόν 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, το νησί επισκέπτονται τουρίστες σχεδόν όλο το χρόνο. Γνωστή για τα ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα, τα ρομαντικά σημεία και τα μονοπάτια πεζοπορίας, η Σαντορίνη είναι επίσης γεμάτη με εξαιρετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Από μια μαγευτική θέα του ηλιοβασιλέματος μέχρι μια σπηλιά που μοιάζει με καταρράκτη σε ένα ξενοδοχείο, εδώ είναι οι διευθύνσεις μας για μια κομψή και εξαιρετικά πλούσια απόδραση σε αυτό το μεσογειακό κόσμημα.

Ημέρα 1

2μμ – Check-in στο Andronis Boutique Hotel

Κατευθυνθείτε προς το μυθικό χωριό της Οίας για να αφήσετε τις βαλίτσες σας, και πιο συγκεκριμένα προς το Andronis Boutique Hotel. Μια ζωντανή καρτ ποστάλ, αυτό το μικρό χωριό στα βόρεια του νησιού είναι ένα από τα παλαιότερα και, κυρίως, ένα από τα πιο επισκέψιμα. Η κατασκευή του στην άκρη του βράχου με τα εμβληματικά λευκά σπίτια το καθιστά το νούμερο ένα αξιοθέατο. Αν και το χωριό διαθέτει μερικά αξιοπερίεργα, όπως τα ερείπια ενός βυζαντινού κάστρου και πολυάριθμες ορθόδοξες εκκλησίες, το must-see είναι το εκπληκτικό πανόραμα της θάλασσας που κόβει την ανάσα όσο μακριά μπορεί να φτάσει το μάτι. Σε ιδανική τοποθεσία, το μπουτίκ ξενοδοχείο Andronis προσφέρει μια από τις καλύτερες απόψεις στην περιοχή. Αποτελούμενο από σουίτες που όλες έχουν θέα στη θάλασσα, αυτό το ανθρώπινης κλίμακας κατάλυμα προσφέρει σχεδόν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες του. Μόλις ξυπνήσετε, το πρωινό δίνει τον τόνο για μια εξαιρετική στιγμή. Σερβίρεται στο δωμάτιό σας στη μικρή ιδιωτική βεράντα ή στο εστιατόριο και προμηνύει μια ημέρα γαλήνης. Όλα εδώ είναι σχεδιασμένα για περισυλλογή και χαλάρωση. Κρατημένο αποκλειστικά για ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών, το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα ήρεμο σύμπαν που διακόπτεται από γεύματα και απεριτίφ, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ως σνακ σε μια ξαπλώστρα δίπλα στις δύο πισίνες στην κύρια βεράντα ή στο εστιατόριο με την εκπληκτική θέα.

Andronis Boutique Hotel Πηγή: Andronis Boutique Hôtel

Andronis Boutique Hotel Credit : Andronis Boutique Hotel

5PM – Τολμώντας τα στενά δρομάκια της Οίας

Μια σύντομη βόλτα μέσα στο χωριό. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε πριν το δείπνο από το να ψωνίσετε στις βιτρίνες. Το χωριό, το οποίο ξαναζωντανεύει όταν η ζέστη υποχωρεί, είναι γεμάτο στενά δρομάκια με μικρά μαγαζιά που πωλούν τοπικές χειροτεχνίες. Κοσμήματα, φορέματα, τσάντες… Θα μπορέσετε να βρείτε το κατάλληλο σουβενίρ, ενώ θα απολαμβάνετε μια χαρακτηριστική στιγμή υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής στα σοκάκια.

Στενά δρομάκια της Οίας Πηγή: Οία

8μ.μ. – Γκουρμέ δείπνο στο Lauda, το παλαιότερο εστιατόριο του νησιού

Πολύ πριν η Σαντορίνη γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, η Οία ήταν ένα μικρό χωριό 306 κατοίκων στο βόρειο άκρο της καλντέρας. Το Lauda, το πρώτο εστιατόριο της Οίας, χτίστηκε πάνω σε αυτόν τον βράχο το 1971 και ήταν το μέρος όπου συγκεντρώνονταν οι ντόπιοι για να συζητήσουν και να απολαύσουν τα ποτά τους, το μέρος με το μοναδικό τηλέφωνο στο χωριό. Σήμερα, το Restaurant Lauda έχει δεσμευτεί να τιμά την ιστορία και την παράδοση αυτού του μοναδικού τόπου, ενώ παράλληλα υποδέχεται ζευγάρια από όλο τον κόσμο για να νιώσουν τον ρομαντισμό, να θαυμάσουν τη μαγευτική θέα και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις. Χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα τοπικά υλικά, το εστιατόριο προσφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία υπό την επίβλεψη του Emmanuel Renaut, σεφ 3 αστέρων Michelin. Τα προϊόντα είναι φρέσκα, το μενού ποικίλλει ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο και συνδυάζει διακριτικά τη στεριά και τη θάλασσα. Όλα συνοδεύονται από τοπικά κρασιά που συστήνει επιδέξια ο σομελιέ.

Εστιατόριο Lauda Πηγή: Andronis Boutique Hotel

Ημέρα 2

10 π.μ. – Εκδρομή με σκάφος για να θαυμάσετε την καλντέρα της Σαντορίνης

Αποπλεύστε από την Οη για λίγες ώρες για να θαυμάσετε το νησί στο σύνολό του. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα καταμαράν, με ή χωρίς skyper, ανάλογα με το επίπεδό σας. Η ιδέα είναι να απομακρυνθείτε μερικά μίλια για να παρατηρήσετε το αρχαίο ηφαίστειο που έχει γίνει τόσο ρομαντικό. Διατίθενται επίσης πρωινές ή απογευματινές εκδρομές, με ψαροντούφεκο και παραλία σε μερικούς από τους όρμους.

Καλντέρα της Σαντορίνης Πηγή: Καλντέρα της Σαντορίνης

2.45μμ – Αργά και εορταστικό γεύμα στο Pacman

Κατευθυνθείτε προς το εστιατόριο Pacman στο ξενοδοχείο Andronis Arcadia. Βρίσκεται στους πρόποδες της Οίας και είναι σαν να περπατάτε σε ένα αέρινο χωριό που κατηφορίζει απαλά προς τη θάλασσα, πλαισιωμένο από Boulainvilliers, κάκτους και αμπέλια. Όταν φτάσετε στο εστιατόριο, η τεράστια τραπεζαρία ανοίγει σε μια βεράντα που, σαν μια νότια παραλία, διαθέτει ξαπλώστρες και, πάνω απ’ όλα, μια πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα. Το μπαρ, που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την πισίνα, δίνει τον τόνο. Είναι μια εορταστική ατμόσφαιρα για την οποία έρχεστε εδώ. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα για να τα μοιραστείτε, καθώς και σούσι και πιο διεθνή σνακ. Η λίστα με τα κοκτέιλ είναι εκτενής, ενώ από αργά το απόγευμα και μετά, DJs βρίσκονται κάθε μέρα για να κρατούν τους θαμώνες σε χορό.

Εστιατόριο Pacman Πηγή: Ανδρώνης Αρκαδίας

Εστιατόριο Pacman Credit: Andronis Arcadia

9μμ – Ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο Λυκαβηττός

Αυτό είναι το εστιατόριο που δεν πρέπει να χάσετε όταν ανακαλύπτετε τη Σαντορίνη. Φωλιασμένο σε μια βεράντα καλά κρυμμένο πίσω από ένα λαβύρινθο στενών δρόμων, το εστιατόριο Lycabettus είναι ένα καταφύγιο ηρεμίας. Η θέα κόβει την ανάσα, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, το ίδιο και το δέντρο που δεσπόζει στη βεράντα. Εδώ, το μενού είναι γαστρονομικό και ο σεφ προσφέρει μια πρωτότυπη και ξεχωριστή κουζίνα. Από παγωτό μπύρας μέχρι αστακό γεμιστό με χτένια και φιλέτο Wagyu, οι εμπνεύσεις του είναι ένα έξυπνο μείγμα τοπικής γενναιοδωρίας και εντυπώσεων από τα ταξίδια του.

Λυκαβηττός Πηγή: Andronis Luxury Suites

Ημέρα 3

10H – Άφιξη στο Andronis Concept Wellness Resort

Μακριά από τη φασαρία των πολυσύχναστων τουριστικών χωριών, το Andronis Concept Wellness Resort υπόσχεται ηρεμία και απόδραση κοντά στο χωριό Ημεροβίγλι. Οι 28 σουίτες και βίλες, όλες με πισίνες υπερχείλισης και οι περισσότερες χτισμένες προς το ηλιοβασίλεμα, προσφέρουν μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους που δένουν απόλυτα με το παραδοσιακό στυλ της Σαντορίνης. Ένα καταφύγιο γαλήνης με αιχμή του δόρατος το σπα. Σε αυτό το περιβάλλον, όλα είναι θέμα χρόνου, γιατί ο χρόνος δεν υπάρχει πια. Συνεργαζόμενο με τη διάσημη ελληνική μάρκα Kallos, οι θεραπείες που προσφέρονται είναι προσαρμοσμένες σε κάθε επισκέπτη για μια εμπειρία κατά παραγγελία. Με επίκεντρο τη θεραπευτική χαλάρωση και την ευεξία, το σπα προσφέρει αποκλειστικές καθηλωτικές εμπειρίες για το σώμα και το πνεύμα.

Πηγή ξενοδοχείου : Andronis Concept Wellness Resort

8μμ – Ολιστικό δείπνο στο εστιατόριο Throubi

Ακολουθώντας την ολιστική φιλοσοφία υγείας και ευεξίας του θέρετρου στο οποίο στεγάζεται, το εστιατόριο Throubi γιορτάζει τη γαστρονομία της Σαντορίνης υπό τη διεύθυνση του Christophe Hay, 2 αστέρων Michelin, πάντα έτοιμος να μοιραστεί το πάθος του για τη δημιουργία εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών. Εδώ, η εμμονική τελειότητα βρίσκεται στη λεπτομέρεια, καθώς κάθε πιάτο δημιουργείται και προετοιμάζεται σαν έργο τέχνης, εμπνευσμένο από το μεσογειακό στυλ μαγειρικής, αλλά πάνω απ’ όλα διατροφικά ισορροπημένο. Μια πραγματική απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, με εκπληκτική θέα στον κόλπο και το ηλιοβασίλεμα.

Εστιατόριο Θρούμπι Πηγή: Andronis Concept Wellness Resort

Ημέρα 4

11 π.μ. – Χαλάρωση στην πισίνα

Σας αρέσουν οι γύροι; Αυτό είναι το κατάλληλο ξενοδοχείο για εσάς. Με την ημι-ολυμπιακή πισίνα του, χτισμένη από σκούρο σχιστόλιθο, και τις πολλές ξαπλώστρες γύρω του, το ξενοδοχείο Andronis Concept Wellness είναι ένα από τα μοναδικά καταλύματα στο νησί που διαθέτει πραγματικό χώρο πισίνας. Το μπαρ στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου προσφέρει σνακ όλη την ημέρα, με σάντουιτς, σαλάτες και finger food για να μοιραστείτε, καθώς και κοκτέιλ και mocktails. Στα αξιοθέατα, μια σπηλιά με καταρράκτη θερμών πηγών αποτελεί πραγματική περιέργεια.

Πηγή ξενοδοχείου: Andronis Concept Wellness Resort

19H30 – Μεσογειακό δείπνο κάτω από τα αστέρια

Μετά από έναν περίπατο κατά μήκος του παραλιακού μονοπατιού με την εκπληκτική θέα, κατευθυνόμαστε προς το χωριό Ημεροβίγλι, όπου ο ήλιος αρχίζει να δύει. Είναι καιρός να βρούμε ένα τραπέζι για το δείπνο. Κατευθυνθείτε προς το ξενοδοχείο Auberge Resort Grace Hotel και το γκουρμέ εστιατόριό του, το Valoulko Santorini. Εδώ, το μοναδικό μενού προτείνεται από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Γεύσεις από εδώ και από το εξωτερικό αναμειγνύονται διακριτικά για να προσφέρουν στους θαμώνες ένα πραγματικό ταξίδι των αισθήσεων. Το καλαμάρι, το πιάτο που φέρει την υπογραφή του σεφ, κοσμείται, για παράδειγμα, με πέστο Genovese, ενώ το ταρτάρ καραβίδας ολοκληρώνεται με φρέσκο βασιλικό. Οι μεσογειακές επιρροές συνδυάζονται τέλεια με μια διεθνή λίστα κρασιών και μια προσεγμένη εξυπηρέτηση.

Εστιατόριο γκουρμέ Valoulko Σαντορίνη Πηγή: Auberge Resort Grace Hotel