Mon. May 13th, 2024
Α2 - Ο επιθετικός Σιμόν Ανούμπα επιβεβαιώθηκε στη Ριβιεραμπάνκα Ρίμινι

Με τα καρφώματα του ξεσήκωσε το κοινό της Φλαμίνιο. Και το σόου θα συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η RivieraBanca Basket Rimini είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιβεβαίωση για τη σεζόν 2023/2024 του ακραίου επιθετικού Simon Anumba. Για τους ερυθρόλευκους του προπονητή Mattia Ferrari, αυτή είναι η τρίτη επιβεβαίωση, μετά τις ανακοινώσεις των Stefano Masciadri και Andrea Tassinari.

Ο Simon Anumba είχε έρθει στους ερυθρόλευκους κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγοράς. Τις τελευταίες τρεις σεζόν ήταν ένα γνωστό πρόσωπο στο κοινό του Ρίμινι, έχοντας φορέσει τα γιλέκα της Faenza και της Cesena στη Serie B. Η περιπέτειά του στη Ρμπρ ήταν μια περιπέτεια συνεχούς ανάπτυξης και μετά από μια αρχική περίοδο προσαρμογής στη σειρά Α2, ο Σιμόν έχει γίνει μια πραγματική προστιθέμενη αξία που έρχεται από τον πάγκο. Παιχνίδι με παιχνίδι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιτελείου και των συμπαικτών του, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά την ενέργεια και την εκρηκτικότητα. Ορισμένες από τις φάσεις του, με νοκ άουτ καρφώματα, κατέληξαν συχνά ανάμεσα στις κορυφαίες ενέργειες της σεζόν.

Η απασχόληση του ακραίου αυξάνεται σταθερά. Κατά τη διάρκεια των 23 αγώνων που έπαιξε στην κανονική περίοδο, είχε μέσο όρο 6,4 πόντους σε είκοσι λεπτά χρήσης. Κατά τη διάρκεια της φάσης του ρολογιού, η χρησιμοποίησή του αυξήθηκε, επίσης λόγω τραυματισμών, στα 36 λεπτά κατά μέσο όρο με μέσο όρο 9 πόντους στα έξι παιχνίδια. Το καλό πρωινό είχε ήδη φανεί κατά τη διάρκεια του Supercup, όταν απέναντι στην OraSì Ravenna είχε σημειώσει 16 πόντους. Υψηλή επανάληψη στη συνέχεια στο πρωτάθλημα, όταν ο Simon στις 22 Ιανουαρίου σημείωσε 16 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι στο γήπεδο της Ούντινε, στον αγώνα που σύρθηκε στην παράταση (81-80) ήταν βασικός παράγοντας με 4/6 από τα δύο σημεία και 2/3 από τα τρία. Μέχρι το τέλος της σεζόν ο Anumba είχε φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων σε εννέα περιπτώσεις, συν τη συγκομιδή στο Supercup.

Ο Σάιμον τσιμπάει και ήδη ανυπομονεί να επιστρέψει για να ανάψει το Flaminio με τα καρφώματα του. “Το περιβάλλον στο Ρίμινι είναι σίγουρα το καλύτερο από όλα όσα έχω παίξει μέχρι τώρα -είναι τα λόγια του Anumba μετά την επιβεβαίωση-. Είναι υπέροχο όταν μετά από ένα κάρφωμα μπορώ να κάνω το κοινό και τους συμπαίκτες μου να τρέμουν, στις δύσκολες στιγμές υπήρξα ένα στοιχείο τσαγανό ικανό να βοηθήσει την ομάδα και να δώσει την ώθηση για να ζεσταθεί όλο το περιβάλλον. Ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω ακόμα πιο εντυπωσιακά καρφώματα την επόμενη σεζόν, υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα θα διασκεδάζω το κοινό του Φλαμινίου.

Στη συνέχεια ο Simon προσθέτει: “Ένας από τους λόγους για τους οποίους δέχτηκα με χαρά να μείνω είναι επειδή εδώ στο Ρίμινι μπόρεσα να αναπτυχθώ, να προσθέσω περισσότερες πτυχές στο παιχνίδι μου και υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνω ένα ακόμη βήμα μπροστά. Αυτή η επιβεβαίωση είναι πολύ σημαντική για την πορεία μου, θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μου στη σειρά Α2 και έχουμε αφήσει ένα λογαριασμό για να τακτοποιήσουμε, θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα από τη σεζόν που μόλις τελείωσε”.