Sat. Jul 27th, 2024
Serie B - Η οικογένεια Ντουράντε εγκαταλείπει το τιμόνι της Andrea Pasca Nardò

Φτάνει στο τέλος της, μετά από 18 χρόνια ιστορίας, η εποχή Ντουράντε: μια πραγματική καινοτομία, στην οποία η πρώτη σταγόνα μελάνι αποτυπώθηκε το μακρινό 2005/2006, στις φτωχογειτονιές της Serie D. Μια περιπέτεια που, αντίθετα, κλείνει στους πρόποδες της κορυφής του εθνικού μπασκετικού πανοράματος, χάρη στον τελευταίο στόχο που πέτυχε η ιδιοκτησία Ντουράντε, δηλαδή τα πλέι οφ με την Καντού με έπαθλο τη Serie A κατά τη διάρκεια της αθλητικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Μια καβαλαρία που είδε την πρώτη ιστορική άνοδο στην C2 το 2007, το άλμα στην κατηγορία στην C1 το 2013 και ξανά τη βραδιά στο Capo D’Orlando που άξιζε τη Serie B.

Η επιβεβαίωση της κατηγορίας, ο άθλος στην Καζέρτα, ο τελικός της Supercoppa στο Σέντο, μέχρι μια άλλη, εξαιρετική νύχτα, αυτή της 23ης Ιουνίου 2021, στην οποία ο Τόρο άνοιξε τα φτερά του για να πετάξει στην Α2.

Και το κάνει μέσα στους φιλικούς τοίχους του Pala “Andrea Pasca”, στο όνομα του Andrea Pasca, στον οποίο η οικογένεια Durante έχει δώσει το όνομα club, αρένα αλλά πάνω απ’ όλα αφιέρωσε κάθε επιτυχία, κάθε πόρο, κάθε σταγόνα ιδρώτα.

Ολόκληρη η πόλη δεν μπορεί παρά να είναι αιώνια ευγνώμων στις μορφές του Carlo και του Fabrizio Durante, οι οποίοι όχι μόνο έφεραν ψηλά το όνομα του Nardò και του Andrea, αλλά έθεσαν στο επίκεντρο του έργου τους τη δέσμευσή τους προς τους νέους του Salento, καθώς και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες προς τοπικούς και άλλους συλλόγους, όπως η κατασκευή ενός σχολείου στην Ουγκάντα ή η στήριξη της Ουκρανίας. Όλα αυτά, αποπνέοντας αγνή αγάπη για μια ομάδα, της οποίας σίγουρα θα συνεχίσουν να είναι οι πρώτοι υποστηρικτές.