Fri. Oct 18th, 2024
Serie B - Bakery Piacenza, χτύπημα κάτω από το καλάθι: εδώ είναι ο Αργεντινός Lisandro Rasio

Η Bakery Basket Piacenza ανακοινώνει ότι απέκτησε τον επιθετικό Λισάντρο Ράσιο για το υπόλοιπο της σεζόν. Αργεντινός γεννημένος το 1990, ο Ράσιο είναι μια σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ αφού έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Liga Nacional, το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Γεννημένος και μεγαλωμένος μπασκετικά στο Ζαράτε, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, έκανε το ντεμπούτο του στην ανώτερη κατηγορία σε ηλικία 17 ετών με την Sportivo Escobar. Το 2010 με τη Zionist συμμετείχε επίσης στη Liga de las America, ηπειρωτική διοργάνωση για συλλόγους της αμερικανικής ηπείρου. Στη συνέχεια έπαιξε στην Αργεντινή με τις Penarol, Bahia, Ferro, Atenas και Salta (καλύτερη σεζόν στην καριέρα του με 18,5 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ κατά μέσο όρο), αλλά και στην Ουρουγουάη με τις Defensor και Hebraica y Macabi, στη Χιλή με τις Leones de Quilpue και Ancud, στη Βενεζουέλα με τις Panteras de Miranda και Brillantes, στη Βολιβία με την Club Atletico Nacional, για συνολικά 22 διαφορετικές φανέλες.

Σε ηλικία ντραφτ του Nba προσέλκυσε τις σειρήνες των Brooklyn Nets, οι οποίοι τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει σε καλοκαιρινό καμπ, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του μοιράστηκε τα αποδυτήρια της Penarol με τον Facundo Campazzo, ενώ αγωνίστηκε και στη νοτιοαμερικανική La Liga. Στην Ιταλία έφτασε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021, εντασσόμενος στην ομάδα Scaligera Verona που αγωνίζεται στη Serie A2. Στη συνέχεια είναι το χτύπημα στην αγορά για τη φιλόδοξη Γκέμα Μοντεκατίνι για το πρωτάθλημα της Serie C Gold 2021/22, κλείνοντας με 19,9 πόντους μέσο όρο και 36 πόντους μέσο όρο σεζόν. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τη Νιάροβικ, στο πρωτάθλημα της Ισλανδίας, πριν επιστρέψει στη Νότια Αμερική, όπου έκλεισε το 2023 με τη φανέλα της βραζιλιάνικης Πινέιρος, έχοντας 8,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τα δύο νέα πρόσωπα της Bakery Basket Piacenza, ο Lisandro Rasio και ταυτόχρονα ο Nicolò Bertocco, θα παρουσιαστούν επίσημα στον Τύπο αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, με συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στο Bar Statale 45 που βρίσκεται στην Strada Bobbiese, 54, στην περιοχή La Verza στην Piacenza.