Fri. Sep 20th, 2024
 "Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες"

Στο Ρίμινι είναι θυμωμένοι, ακόμα περισσότερο. Το αργό και συνεχές κυνήγι για καλύτερες θέσεις στη βαθμολογία από την ομάδα του προπονητή Sandro Dell’Agnello διακόπηκε ακριβώς στην πιο όμορφη στιγμή, στο πρώτο από τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, τα οποία άλλωστε το ημερολόγιο της είχε δώσει μετά τα κουρσάρα χτυπήματα του Chiusi και του Cento. Η πικρή έκβαση της απευθείας αναμέτρησης με την Cividale, που κρίθηκε από ένα καλάθι της Redivo, κατέστρεψε τα σχέδια της Rivierabanca. Το πώς και πόσο μπορεί να βαρύνει αυτό το απρόσμενο χτύπημα στο μυαλό και τα πόδια των Ρομανιόλι είναι άγνωστο, τουλάχιστον μέχρι το δίτερμα της Κυριακής. Αλλά το να σκέφτεται κανείς τα προβλήματα των άλλων χωρίς να έχει λύσει τα δικά του, θα ήταν μια άχρηστη και επιζήμια άσκηση για Hdl Nardò Basket, η οποία έχασε επτά από τα οκτώ παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν και φαίνεται να έχει χάσει ενέργεια και τσαγανό.

Προπονητής Τζενάρο Ντι Κάρλο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι στις όχθες της Αδριατικής ο Toro θα επιστρέψει. “Οι ήττες, δυστυχώς, δημιουργούν ανησυχία και αρνητισμό -λέει- αλλά αυτός είναι ο νόμος του αθλητισμού. Πρέπει να δούμε μέσα από την απόδοση που κάναμε και μέσα από αυτά που εκφράζει η ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τη Σέντο χάσαμε το παιχνίδι που θα μας επέτρεπε να κρατήσουμε την ένατη θέση, αλλά έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια μπροστά μας. Στο Ρίμινι θα πάρουμε μαζί μας την αντίδραση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με την Cento, η οποία μας επέτρεψε να φτάσουμε στην παράταση. Φυσικά, πρέπει να διορθώσουμε τη διαχείριση της ντρίμπλας και να βελτιώσουμε τη διαύγεια, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Στο Ρίμινι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα πληγωμένη από την ήττα στην απευθείας αναμέτρηση με την Τσιβιδάλε. Θα προσπαθήσουν να επανορθώσουν χρησιμοποιώντας τον παράγοντα γηπεδότητα. Διαθέτουν ένα ρόστερ με παίκτες με μεγάλες επιθετικές δυνατότητες όπως ο Μαρκς, ο Γκράντε ή ο Τζόνσον, ή με μεγάλη εμπειρία όπως ο Μασιαντρί. Σίγουρα έχουν τις δυσκολίες τους, αλλά και εμείς έχουμε τις δικές μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, βάζοντας την επιθετικότητά μας, την αποφασιστικότητά μας και την επιθυμία μας να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε. Η ομάδα γνωρίζει τι χρειάζεται και ξέρει ότι θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουμε με τους δύο βαθμούς.“.

Η ομάδα προπονείται εντατικά πριν από την αναχώρηση για το Ρίμινι, που έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Palasport Flaminio. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Alessandro Tirozzi της Μπολόνια (Bo), Marco Marzulli της Πίζα (Pi) και Vincenzo Di Martino της Santa Maria La Carità (Na).