Fri. Sep 20th, 2024
Serie B - Η Logiman Crema προκαλεί τη Legnano στο Orzinuovi

Επιστροφή στο PalaBertoni στο Ορζινιόβι, το στρατόπεδο βάσης της Logiman Crema μέχρι το τέλος της σεζόν, για τη δεύτερη αγωνιστική πίσω στο πρωτάθλημα της σειράς Β. Τα λιοντάρια της Κρέμας, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την όμορφη εκτός έδρας νίκη επί της Ομέγκνα, θα βρουν ένα Sae Scientifica Legnano θυμωμένη μετά την εντός έδρας ήττα από την Γκέμα Μοντεκατίνι και έχει ανάγκη από βαθμούς μετά από μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Οι “ιππότες” έχουν να κερδίσουν εκτός έδρας από το ματς με την Καζέρτα και προέρχονται από δύο διαδοχικές κίτρινες κάρτες εκτός έδρας, ενώ η Λόγκιμαν θέλει να ρεφάρει το εντός έδρας στραβοπάτημα απέναντι στη Φάμπο Χέρος Μοντεκατίνι.

Το σχήμα του κόουτς Πιάτσα, που πιστώνεται μεταξύ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος στα καλοκαιρινά προγνωστικά, διαθέτει ένα ρόστερ παντός σεβασμού και πρέπει να το αντιμετωπίσει με τη δέουσα συγκέντρωση, παρά το γεγονός ότι ακολουθεί τη Ροζανέρο στη βαθμολογία με τέσσερις βαθμούς διαφορά, 16 έναντι 20.

Πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα στο νεότερο σχήμα, τη Λόγκιμαν Κρέμα, και το ίσως “παλαιότερο” του πρωταθλήματος.

Περιέργως, οι δύο ομάδες μοιράζονται το χαρακτηριστικό ότι έχουν χάσει αρκετά παιχνίδια σε τελικούς πόντους, κάτι που ήταν αναμενόμενο για την Κρέμα, λιγότερο για τη Λεγκνάνο.

Η άμυνα είναι το δυνατό σημείο των φιλοξενούμενων ερυθρόλευκων, οι οποίοι με λιγότερους από 74 πόντους που δέχονται ανά αγώνα, κατατάσσονται στην τρίτη θέση της κατηγορίας, πίσω από τις Λιμπέρτα Λιβόρνο και Αβελίνο.

Go to guy του γηπεδούχου σχήματος είναι σίγουρα ο Αμερικανός Nik Raivio, απών στο πρώτο ματς με τη Logiman αλλά έκτοτε σταθερά πάνω από είκοσι πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι, που καθιστούν τον γκαρντ των Λέγκνανε τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος μετά τον εξωτερικό παίκτη της Piombino Piccone.

Η Sae Scientifica, σε μια προσπάθεια να ανέβει στη βαθμολογία, μπόλιασε τον γκαρντ/εξτρέμ Σκαλί, παραχωρώντας τον Γκομπάτο. Για τη Logiman, εκτός από τη νίκη, θα ήταν σημαντικό να ανατρέψει το -4 στη διαφορά στο καλάθι με τους αντιπάλους, σε περίπτωση τελικού πρωταθλήματος με ισοβαθμία. Ο εξτρέμ Αντρέα Μπαλάτι ανοίγει τις εχθροπραξίες: “Η Legnano είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και ταλέντο, μας εκπλήσσει που την βλέπουμε στη σημερινή της θέση στη βαθμολογία. Θα είναι θυμωμένοι και πεινασμένοι για τη νίκη, θα πρέπει να είμαστε καλοί στην εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου για να περιορίσουμε την καλύτερη ατομικότητά τους.“.