Fri. Sep 20th, 2024
A2 - Luiss Roma, μια θεμελιώδης νίκη κατά της Latina

© photo by Marika Torcivia

Δύο αγάλματα του Σαμπίν και του Κούτσι θα στηθούν σύντομα μπροστά από το Παλατιτζιάνο: οι δύο παίκτες της Λουίς Ρόμα παίρνουν την ομάδα στους ώμους τους (33 και 20 πόντοι αντίστοιχα) και οι Καπιτολίνι κάνουν τον αιφνιδιασμό στο Φερεντίνο, απέναντι στη Λατίνα, κερδίζοντας με 94-88 σε μια απευθείας αναμέτρηση για τη διατήρηση της κατηγορίας.

Ένα ματς που η Λουίς έπρεπε να κερδίσει τουλάχιστον δύο φορές, τόσο για τα προτερήματα του ασταθούς Μπενάκουίστα Λατίνα όσο και για τα μειονεκτήματα του Πασκουαλίν και των συντρόφων, που δεν ήταν πολύ συνεχείς στην άμυνα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Ρωμαίοι ξεκινούν δυνατά με τρία τρίποντα των Pasqualin και Cucci, το underhand του Miska και την κατάληξη από το τόξο του Λετονού (8-16 στο 4′), στη συνέχεια κάποιες πάρα πολλές αφηρημάδες της άμυνας επιτρέπουν στους Πόντιους να ξαναμπούν στο παιχνίδι με τους Moretti και Alipiev (26-28 στο 10′).

Στην επιστροφή από το πρώτο διάλειμμα οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν σε 28-28, ο Σάμπιν με πέντε συνεχόμενους πόντους επαναφέρει δύο κατοχές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Βιγκλιανίσι νικάει τον Μούρι στην πρώτη ντρίμπλα και η Λατίνα προηγείται ακόμη περισσότερο (38-36 στο 16′), αλλά στο ημίχρονο η Λούις προηγείται χάρη σε δύο εξαιρετικές επιθετικές μεταβιβάσεις που αποφέρουν 6 πόντους ισομερώς κατανεμημένους μεταξύ Σαμπίν και Ντ’ Αρτζέντζιο (44-45 στη μεγάλη ανάπαυλα).

Μετά την ανάπαυλα καλύτεροι οι Πόντιοι, με τη Luiss που προσπαθεί σε τρεις ενέργειες τη ζώνη αλλά τιμωρείται από τον Mladenov. Στη συνέχεια ο Σάμπιν εξαπολύει τρεις σημαντικές βόμβες στη σειρά, με τη βοήθεια του καλαθιού και του φάουλ του Κούτσι, σε συνδυασμό με το άλμα του Σάμπιν που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να φτάσουν στο μέγιστο προβάδισμα στο 57-66 στο 28ο.

Από εκείνη τη στιγμή η αντίδραση υπερηφάνειας της Λατίνα που σε τέσσερα λεπτά είναι ακόμη και μπροστά με 74-73 χάρη σε δύο καλάθια του Μέιφιλντ, μέχρι εκείνη τη στιγμή σιωπά. Ο Κούτσι βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά με το τρίποντο της κόντρα-μπρέικ, ο Σάμπιν μετατρέπει ένα τετράποντο όντας κερδισμένος με φάουλ σε καλάθι τριών πόντων: ένα λεπτό πριν το τέλος και ο Λούις προηγείται με 79-86. Στη συνέχεια ο Μίσκα, εκμεταλλευόμενος την αστοχία με τον Ζανγκέρι, δίνει την καθοριστική ώθηση στο παιχνίδι με δύο πόντους στο γυαλί που αξίζουν τη νίκη.