Fri. Sep 20th, 2024
NBA - Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αποτίουν φόρο τιμής στον Ρίκι Ρούμπιο

Ricky Rubio ανακοίνωσε τελικά το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ, αφού σταμάτησε πριν από την έναρξη της σεζόν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Στο μακροσκελές μήνυμα που έγραψε για να επισημοποιήσει την είδηση, τα τελευταία του λόγια ήταν για τους Καβαλίερς: “Ειδική μνεία στο Κλίβελαντ. Το τελευταίο μου σπίτι. Ξέρω ότι ο τρόπος με τον οποίο τελείωσαν τα πράγματα ήταν δύσκολος. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η χρονιά θα εξελισσόταν έτσι, αλλά έχετε έναν απίστευτο οργανισμό, με τον Koby (Altman, τον GM) και τον JB (Bickerstaff, τον προπονητή) , οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό σεβασμό και κατανόηση για την κατάστασή μου και με φρόντισαν. για μένα ως άνθρωπο”.

Το Κλίβελαντ προφανώς αντέδρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρώτα η αντίδραση του Donovan Mitchell, ανακουφισμένος για τον πρώην συμπαίκτη του, όπως εξήγησε στο ESPN: “Έχω την αίσθηση ότι θα μπορέσει να αναπνεύσει. Δεν μιλάω εκ μέρους του, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι ένα από αυτά τα πράγματα που είναι πολύ δύσκολο να ζήσει με την αναποφασιστικότητα. Είμαι χαρούμενος που επιτέλους έχει χρόνο να αναπνεύσει, να πάρει τον γιο του από το σχολείο και να είναι με την οικογένειά του στην Ισπανία”.

Επίσης JB Bickerstaff αποτίει φόρο τιμής στον πρώην παίκτη του: “Οφείλω να χρωστάω πολλά στον Ρίκι, γιατί μόνο δύο ή τρεις άνθρωποι είχαν πάνω μου επίδραση ανάλογη με τη δική του. Μας βοήθησε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνουμε αυτό το franchise αυτό που βλέπουμε. Η παρουσία του μου επέτρεψε να προπονήσω την ομάδα με έναν συγκεκριμένο τρόπο όπου όλοι έκαναν θυσίες. Ήταν ένας αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής από την αρχή της καριέρας του όταν ήρθε μαζί μας και έκανε θυσίες για να έρθει από τον πάγκο. Έτσι, κανείς δεν ήταν πάνω από το πιο σημαντικό πράγμα: την ομάδα”.

Η αποχώρηση του Ρούμπιο επηρεάζει θετικά και το τελικό αποτέλεσμα της ομάδας, καθώς έδωσε 5,4 εκατομμύρια δολάρια στη συμφωνία εξαγοράς του με τους Καβαλίερς. Η μισθοδοσία της ομάδας αυτή τη σεζόν ήταν περίπου 752.000 δολάρια κάτω από το όριο του φόρου πολυτελείας πριν από την εξαγορά, αλλά το περιθώριο αυτό έχει πλέον αυξηθεί σε περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η επιπλέον ευελιξία φέρνει το Κλίβελαντ σε θέση να υπογράψει άμεσα έναν ή δύο παίκτες από το ρόστερ του για να συμπληρώσει το 15μελές ρόστερ. Δεδομένου ότι οι ομάδες επιτρέπεται να φέρνουν λιγότερους από 14 παίκτες με κανονικά συμβόλαια μόνο για δύο εβδομάδες κάθε φορά, το Κλίβελαντ θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία προσθήκη στο ρόστερ μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες μετά την επίσημη αποχώρηση του Ρούμπιο.