Fri. Sep 20th, 2024
A2 F - Άφιξη ενισχύσεων για το Solmec Rhodigium: Matea Atanasovska

Η Solmec Rhodigium Basket είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον νέο παίκτη που θα ανήκει στο ρόστερ της LBF Serie A2 από την πρώτη πρόκληση του δεύτερου μισού της σεζόν, που έχει οριστεί για το Σάββατο 13 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Ponzano. Η Matea Atanasovska θα είναι η νέα μακρινή παίκτρια των κυανέρυθρων.

Η Μακεδόνισσα φόργουορντ, απόφοιτος του 2002, αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική προσθήκη για το Ροδίγγι. Άλλος ένας πολύ νεαρός παίκτης, ο οποίος μειώνει ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της Ροδόπης. Παρά τη βαλκανική της υπηκοότητα, η Ατανασόφσκα ολοκλήρωσε την πορεία της στο νεανικό μπάσκετ στην Ιταλία. Η Ατανασόφσκα διαθέτει επίσης εξαιρετική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο: η φόργουορντ έχει λάβει μέρος σε όλες τις επιλογές των νέων της Βόρειας Μακεδονίας, με μερικές κλήσεις και από την εθνική ομάδα των μεγάλων. Την περασμένη σεζόν, η Atanasovska περπάτησε στα παρκέ της Α1 Series με τη φανέλα της San Giovanni Valdarno, μιας ομάδας που αργότερα υποβιβάστηκε στην Α2, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου. Λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, η Atanasovska έπαιξε το πρώτο μέρος της περιόδου 2023/24 στη Serie B στο Λάτσιο με την Basket Club Ants Viterbo. Σε χαμηλότερη κατηγορία από την προηγούμενη χρονιά, η Μακεδόνισσα ταξίδεψε με μέσο όρο σχεδόν 13 πόντους, αποδεικνύοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες σκόρερ της κατηγορίας.

Η Matea Atanasovska είναι η δυνατή ακραία που έψαχνε το Ροβίγκο από τον Σεπτέμβριο, μετά την εγκατάλειψη της Chiara Cadoni. Μακρύς με πολύ μορφωμένο χέρι, μπορεί να σουτάρει τόσο από μέση απόσταση όσο και από το τρίποντο. Αν και μπορεί να παίξει μακριά από το καλάθι, η Ατανασόφσκα ξέρει επίσης να εκμεταλλεύεται τη σωματική της διάπλαση για να πλησιάσει το σίδερο. Αυτή η προσθήκη επιτρέπει στο τεχνικό επιτελείο του Ροντιγκίνο να έχει μεγαλύτερη ελευθερία στις περιστροφές του.

Η Matea Atanasovska συστήνεται στους νέους της οπαδούς με ένα σύντομο μήνυμα: “Είμαι χαρούμενη που έφτασα στο Ροβίγκο, ένα μέρος που είναι σίγουρα σημαντικό για την μπασκετική μου ανάπτυξη. Ανυπομονώ να γνωρίσω καλύτερα τους συμπαίκτες μου: θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στη σωτηρία!”.

Η Giulia Pegoraro, προπονήτρια της Solmec Rhodigium Basket, σχολιάζει για τη νέα προσθήκη: “Είμαι χαρούμενη με τη νέα προσθήκη. Η Matea Atanasovska είναι σίγουρα μια νεαρή παίκτρια με εξαιρετικές ελπίδες, η οποία θα μας δώσει επιτέλους την ευκαιρία να διαχειριστούμε καλύτερα τα λεπτά συμμετοχής της Sara Zanetti και της Virginia Furlani, οι οποίες έχουν κάνει θαύματα από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Είναι η παίκτρια-πρότυπο που χρειαζόμασταν μετά την εγκατάλειψη της Καντόνι και επιτέλους τη βρήκαμε”.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η εγγραφή της παίκτριας εγκαίρως για την αποψινή πρόκληση με την Alperia Basket Club Bolzano. Παρ’ όλα αυτά, η Ατανασόφσκα έχει ήδη κάνει την πρώτη της προπόνηση με τους νέους της συμπαίκτες και πιθανότατα θα κάνει το ερυθρόλευκο ντεμπούτο της την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Πονζάνο.