Fri. Sep 20th, 2024
Ινδονησία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Επικοινωνίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών (Kominfo), Budi Arie Setiadi, η υπηρεσία του έλαβε την απόφαση να αποκλείσει την πρόσβαση σε περισσότερες από 800.000 μορφές περιεχομένου διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Η πρωτοβουλία διήρκεσε από τις 17 Ιουλίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023 με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριακών Εφαρμογών του υπουργείου.

Μη προσβάσιμες διαδικτυακές πλατφόρμες και περιορισμοί πληρωμών

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Εφαρμογών Πληροφορικής του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκαν περίπου 805.293 προσφορές διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Στη συνέχεια, το Kominfo περιόρισε την πρόσβαση σε 596.348 ιστότοπους περιεχομένου και διευθύνσεις IP, 173.134 πλατφόρμες Meta, 29.257 λογαριασμούς σε πλατφόρμες ανταλλαγής αρχείων, 5.993 πλατφόρμες Google και Youtube, 367 πλατφόρμες X (Twitter), 173 πλατφόρμες Telegram, 15 πλατφόρμες TikTok, 8 στο App Store και μία πλατφόρμα Snack Video.

Εκτός από τις επιλογές διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, το Υπουργείο υποστήριξε επίσης ότι έχουν μπλοκαριστεί περισσότεροι από 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί και λογαριασμοί ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι οι λογαριασμοί αυτοί ενδέχεται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιχειρήσεις και να μπλοκαριστούν αυτοί οι τραπεζικοί λογαριασμοί, η Kominfo συνεργάστηκε με την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0JK). Από τις 6 Νοεμβρίου 1974, τα τυχερά παιχνίδια έχουν απαγορευτεί στην Ινδονησία, μειώνοντας σημαντικά την παρουσία καζίνο, δωματίων πόκερ και αθλητικών στοιχημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές της Ινδονησίας μίλησαν πρόσφατα για τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την επέκταση της αγοράς μέσω ιστότοπων που δέχονται εγγραφές από ντόπιους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Budi Arie Setiadi στο γραφείο Kominfo στο κέντρο της Τζακάρτα, η επιτυχία των επιχειρήσεων που διεξάγονται απορρέει από τον χειρισμό αρκετών πλατφορμών περιεχομένου διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Είπε ότι το υπουργείο συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕΚ για το μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών, τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, το Διαδίκτυο, τις ψηφιακές πλατφόρμες και διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς. Ο Setiadi επιβεβαίωσε ότι είχε επιστρατεύσει τη βοήθεια πολλών επαγγελματιών για την καταπολέμηση του διαδικτυακού τζόγου και τη διασφάλιση της διαφάνειας των δεδομένων στις κύριες ιστοσελίδες περιεχομένου. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στον τεχνολογικό ηγέτη Meta λόγω της παρουσίας πολλών προσφορών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στις εν λόγω πλατφόρμες. Παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα που εισήγαγε η Meta όσον αφορά τη διαχείριση του περιεχομένου και της διαφήμισης στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια αποδεικνύουν τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εξάλειψη του τομέα.