Fri. Oct 18th, 2024
GamCare

Η GamCare, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την παροχή βοήθειας σε άτομα που πλήττονται από βλάβες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει, με την πάροδο των ετών, θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από δράσεις και μηχανισμούς για την εκτέλεση του έργου της. Ακολουθώντας αυτή τη λογική και την αποστολή της, η φιλανθρωπική οργάνωση μόλις εγκαινίασε καθημερινές θεματικές πλατφόρμες συζήτησης, με στόχο να έρθει πιο κοντά στο κοινό-στόχο της και να διευρύνει το πεδίο δράσης της.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην παροχή αποτελεσματικής βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονται από τα δεινά του τζόγου

Η GamCare, η φιλανθρωπική οργάνωση υποστήριξης των τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, εγκαινίασε μια νέα σειρά καθημερινών ψηφιακών φόρουμ συζητήσεων. Τα φόρουμ θα επικεντρώνονται σε βασικές συζητήσεις και θέματα, με προσκεκλημένους ομιλητές με πραγματικές εμπειρίες από τον προβληματικό τζόγο. Οι νέες συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε εργάσιμη ημέρα, από τις 31 Ιουλίου, μεταξύ 18:00 και 19:00 και κάθε μέρα θα καλύπτεται διαφορετικό θέμα. Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων, κάθε θέμα θα επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Τα καθημερινά θέματα θα περιλαμβάνουν τον “Χρόνο” τη Δευτέρα- θα συζητηθεί ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στον τζόγο και οι βλάβες που συνδέονται με αυτόν. Την Τρίτη θα επικεντρωθεί στην “ευημερία”, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στην ψυχική υγεία, τη διάθεση και άλλα θέματα. Οι Τετάρτες θα επικεντρώνονται στα “χρήματα”, ενώ οι Πέμπτες θα παρέχουν την ευκαιρία να μιλήσετε με άλλους που έχουν βιώσει τις βλάβες των τυχερών παιχνιδιών. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι εξειδικευμένοι σύμβουλοι τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας ή διαδικτυακοί επαγγελματίες υποστήριξης. Τέλος, τις Παρασκευές, το επίκεντρο θα είναι οι “σχέσεις”. Η νέα δομή θα επαναλαμβάνεται σε έναν κύκλο τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στα φόρουμ συζητήσεων με ηλεκτρονική εγγραφή διατηρώντας την ανωνυμία τους. Παράλληλα με τα νέα θεματικά δωμάτια συνομιλίας, το GamCare έχει επίσης επανεκκινήσει το δωμάτιο συνομιλίας για γυναίκες με παρόμοια δομημένες συνεδρίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών. Η Εθνική Γραμμή Βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια της GamCare είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω τηλεφώνου ή ζωντανής συνομιλίας.

Ένας οργανισμός με αποδεδειγμένο ιστορικό δημόσιας υπηρεσίας

Τον περασμένο Απρίλιο, η GamCare έλαβε χρηματοδότηση από την GambleAware για άλλα τρία χρόνια. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην GamCare να συνεχίσει να λειτουργεί τη γραμμή βοήθειας που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Όταν ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση, η GamCare δήλωσε ότι η έμφαση θα δοθεί στην παροχή μεγαλύτερης προσβασιμότητας και επιλογής. Η φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ενισχύσει τα ψηφιακά εργαλεία και τους πόρους που συμπληρώνουν τη γραμμή βοήθειας.

Η GamCare σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει τις περιφερειακές υπηρεσίες και τη θεραπεία σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο- σε αυτές περιλαμβάνονται το Λονδίνο, το Γιορκσάιρ και το Χάμπερ, η Σκωτία, η Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Ανατολικά Μίντλαντς και η Βορειοανατολική Ευρώπη. Από τον Απρίλιο του 2013 έως το 2018, η εθνική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια της GamCare σημείωσε σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που καλούν, με το 68% των γυναικών να παίζουν τυχερά παιχνίδια και το 72% των γυναικών που επηρεάζονται από άλλους. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την GamCare και την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, εκτιμάται ότι μόνο το 1% των γυναικών που πλήττονται από βλάβες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για τα Τυχερά Παιχνίδια.

Εκείνη την εποχή, η GamCare είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Φορολογίας Ταμπόν για την υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον προβληματικό τζόγο και τις επιλογές υποστήριξης στους ευρύτερους τομείς υποστήριξης γυναικών και κοριτσιών. Η GamCare διαθέτει γνώσεις και έρευνες σχετικά με τις γυναίκες και τον προβληματικό τζόγο, αλλά θέλει να μάθει περισσότερα. Αυτός είναι ο λόγος για την υπηρεσία της, η οποία επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην υποστήριξη των γυναικών, με στόχο την ενθάρρυνσή τους να αναφέρουν οποιαδήποτε σημάδια προβληματικού τζόγου.