Γιαννακούρας: Οι κυβερνώντες να μην κάνουν λάθη στα εθνικά θέματα

0
7

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας βρέθηκε χθες στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πλατεία Φιλικών στην Τρίπολη. Ο κ. Γιαννακούρας σημειώνει σε ανάρτησή του:

Χαίρομαι κάθε φορά που βρίσκομαι στην πλατεία αυτή, γιατί με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας στην περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη, χρηματοδοτήσαμε το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας των Φιλικών, στην οποία ο ευπατρίδης Γιώργος Καραγιάννης τοποθέτησε το μνημείο για τους πρόσφυγες, που είναι το μεγαλύτερο μνημείο στη χώρα..

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρευρέθηκα, εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των προσφύγων που έφυγαν στην κυριολεξία μέσα από τη φωτιά, ματωμένοι και πονεμένοι και ήρθαν στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας.

Μετά από 99 χρόνια θέλω να επισημάνω πόσο σημαντική είναι η Πατρίδα, γιατί για τους πρόσφυγες τότε η Ελλάδα αν και γονατισμένη και ηττημένη, τους αγκάλιασε προσφέροντάς τους θαλπωρή και βασικές υποδομές για να σταθούν στα πόδια τους, σε αντίθεση με άλλους πρόσφυγες που στερούνται πατρίδας και την αγκαλιά αυτής.

Και το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι η σημασία που έχει, οι κυβερνώντες, όταν χειρίζονται εθνικά θέματα να μην κάνουν λάθη, όπως έγιναν πριν 99 χρόνια, αλλά να παραδειγματίζονται, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι καταστάσεις και σήμερα είναι δύσκολες και να αντιμετωπίζουν τα εθνικά ζητήματα με καθαρό μυαλό, με εθνικό καθήκον και με στόχο το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας.

Εύχομαι χρόνια πολλά για την ημέρα και του χρόνου να είναι μαζί μας και ο Γιώργος Καραγιάννης που δεν μπόρεσε να έρθει φέτος.
arcadiaportal.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here