Η Rivian απολύει 40 εργαζομένους της, αλλά προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη

0
31

H Rivian αναγκάστηκε να καθυστερήσει την παρουσίαση και το λανσάρισμα των πολυαναμενόμενων μοντέλων της στην αγορά, εξαιτίας της τεράστιας οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία της νόσου Covid-19. Εκτός αυτού, η κρίση είναι η αιτία για την απόλυση περίπου 40 εργαζομένων της από τα κέντρα μηχανολογίας και σχεδιασμού της, στο Ντιτρόιτ. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του εργατικού δυναμικού, καθώς συνολικά η αμερικάνικη startup απασχολεί περίπου 2.200 άτομα.

Παρά την μικρή μείωση του εργατικού της δυναμικού, η Rivian ανακοίνωσε ότι παραμένει σε πορεία ανάπτυξης, καθώς προσέλαβε νέα υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου COO. Πιο συγκεκριμένα, την θέση πλέον κατέχει ο Rod Copes, αντικαθιστώντας τον αρχικό COO, Jim Morgan, φίλος και μέντορας του CEO της Rivian, RJ Scaringe, ο οποίος κατείχε τη θέση προσωρινά, αλλά θα συνεχίσει να συμβουλεύει τον Scaringe.

Ο Copes έχει εργαστεί για 19 χρόνια στη Harley-Davidson, και έρχεται στη Rivian μετά από πέντε χρόνια ως πρόεδρος της Royal Enfield στην Βόρεια Αμερική.

Η Rivian έχει επίσης προσλάβει πέντε επιπλέον εκτελεστικό στελέχη, συμπεριλαμβανομένων μερικών βετεράνων της Tesla. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν για νέες θέσεις μέσα στη Rivian, και ένας από αυτούς, ο Matt Horton, προέρχεται από την εταιρεία λεωφορείων EV Proterra, και πλέον κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπρόεδρου λύσεων ενέργειας και φόρτισης. Ακόμα, η Rivian προσέλαβε άτομα που εργάστηκαν στο project των Supercharger της Tesla, ώστε να αναπτύξουν το δικό της δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης, που ονομάζεται Rivian Adventure Network.
autoblog.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here