Εκτέλεση στη Βούλα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα – Σε ποια μαφία διακίνησης ναρκωτικών εμπλέκεται

0
12

Αληθινή αποδείχτηκε η μια από τις δύο ταυτότητες που είχε πάνω του ο 47χρονος Βέλγος, που το βράδυ της Παρασκευής έπεσε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στην οδό Δωδεκανήσου στη Βούλα.

Οι διεθνείς διωκτικές Αρχές απάντησαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι το θύμα είναι άτομο που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία για μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στη Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχε καταφύγει στη χώρα μας για να συνεχίσει τη δράση του μακριά από τη χώρα του για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, φαίνεται πως το παρελθόν δεν ξέχασε τον 47χρονο Βέλγο που φέρεται να εμπλέκεται σε ένα από τα πιο… δραστήρια καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών της Ευρώπης. Ο ίδιος εμφανίζονταν με το πρόσχημα της διακίνησης εμπορευμάτων (μπανάνες, εξωτικά φρούτα κ.ά.) να συνεργάζεται με καρτέλ σε Περού, Κολομβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής για να φέρνει εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Το θύμα της μαφιόζικη εκτέλεσης είχε συλληφθεί στη χώρα του το 2014 (στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που διήρκησε έως το 2017), ως ηγετικό στέλεχος της μαφίας στην Αμβέρσα που αποτελεί κέντρο παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί και σε 12ετή ποινή κάθειρξης, φαίνεται όμως πως δεν επέστρεψε ποτέ από άδεια που είχε λάβει.

Σε αυτές τις δραστηριότητες ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. και το εντολέα για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του 47χρονου, τόσο σε Βέλγιο όσο και σε Ολλανδία.
reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here