Αμετάβλητη η πολιτική της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας

0
5

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της στη συνεδρίαση της Τρίτης, σηματοδοτώντας ότι ενώ το outlook φαίνεται λίγο πιο ενθαρρυντικό, θα παραμείνει μεγάλη αβεβαιότητα αναφορικά με την οικονομία για κάποιο διάστημα ακόμη.

Το δ.σ. της Reserve Bank of Australia επέλεξε να διατηρήσει αμετάβλητο το επίσημο επιτόκιο στο 0,25% και τον στόχο για την απόδοση των τριετών ομολόγων στο ίδιο επίπεδο.

“Είναι πιθανό το βάθος της ύφεσης να είναι μικρότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ώρες εργασίας σταθεροποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, μετά από την προηγούμενη πολύ απότομη πτώση”, αναφέρει ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες και η πανδημία είναι πιθανό να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία, πρόσθεσε.

“Στην άμεση περίοδο μπροστά μας, πολλά θα εξαρτηθούν από την εμπιστοσύνη που θα έχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις για την κατάσταση υγείας και των οικονομικών τους”, ανέφερε ο Lowe.

Τον Μάρτιο η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια και εισήγαγε τον τριετή στόχο απόδοσης των τριετών ομολόγων, υποστηριζόμενα από τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έχει πετύχει τους στόχους του, με την RBA να είναι σε θέση να μπορεί να μειώσει τις αγορές σταδιακά μετά από την αρχική έκρηξη των αγορών για να αποδείξει την πρόθεσή της.

Ο Lowe επανειλημμένως έχει δηλώσει πως τα αρνητικά επιτόκια “είναι εξαιρετικά απίθανα”.
capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here