Γεωργιάδης: Ετοιμοι να απαντήσουμε στη «φασαρία» της Τουρκίας

0
24

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και αυτό γιατί όπως εξήγησε, βρίσκεται πλέον πίσω στις δημοσκοπήσεις, ενώ ταυτόχρονα και η τουρκική οικονομία είναι σε δυσμενή θέση. «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή το αίτημα της Τουρκίας για έρευνες για έρευνες κοντά σε ελληνικά νησιά.

«Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού». «Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισ. δολάρια από το χρέος της. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου», συμπλήρωσε ο υπουργός.
ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here