Σημαντική νίκη για τον LNA: Ανακατέλαβε την πόλη Al-Asaba – Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ προωθούνται στην Γκαριάν

0
11

Πρώτη νίκη μετά από αρκετούς μήνες πέτυχε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ καθώς οι δυναμεις του ανέκτησαν την πόλη Al-Asaba στο Δυτικό Όρος μετά από μια σύντομη μάχη με τις δυνάμεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, οι αναφορές από τους επί τόπου ακτιβιστές του LNA έδειξαν ότι η πόλη έχει εκκαθαριστεί, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη Γκαριάν.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη κατέλαβαν την Αλ-Άσαμπα στις 21 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης στις θέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την κατάληψη από τον GNA της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watiyah, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη.

Έκτοτε, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης επιτίθεται, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει το έδαφος που έχασε από τις δυνάμεις του GNA τις τελευταίες 90 ημέρες.
pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here