Η στρατηγική Τσίπρα: Δεν «κουνάω το δάχτυλο» για εθνικά θέματα και πανδημία

0
7

Εµπεριστατωµένη και τεκµηριωµένη, χωρίς κραυγές, αντιπολίτευση θέλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής

Σε ένα σύντομο πηγαδάκι που σχηµάτισαν δηµοσιογράφοι γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που εκείνος έβγαινε από το αίθριο του Ζαππείου την προηγούµενη ∆ευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε απαντώντας σε σχετική αναφορά πως γενικώς τα εθνικά θέµατα δεν αποτελούν και το καλύτερο πεδίο για την άσκηση µιας ανέξοδης αντιπολίτευσης. Ηταν εκείνες οι ηµέρες που η κατά την κυβέρνηση τουρκική «κινητικότητα» στον Εβρο δηµιούργησε µείζον θέµα για το κατά πόσο στρατεύµατα της γείτονος εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, από τις απαντήσεις που έδωσε στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έδειξε πως εκείνο που προέχει αυτήν τη στιγµή για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η χάραξη µιας εθνικής γραµµής µέσα από τη σύγκληση του συµβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Γενικότερα πάντως το θέµα τού πώς αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστηµα και το εσωτερικό του κόµµατος και αρκετούς εκτός, οι οποίοι δηµοσίως διατυπώνουν ενστάσεις για την ένταση της κριτικής που ασκείται στους κυβερνώντες. Η συζήτηση άνοιξε βεβαίως µε αφορµή την κρίση µε τον κορονοϊό, όπου από επιλογή η ηγεσία του κόµµατος επέλεξε µια ψύχραιµη στάση απέναντι σε µια πανδηµία που προκάλεσε πρωτόγνωρες συνθήκες και lockdown τουλάχιστον ως προς την υγειονοµική της διάσταση. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και δηµοσίως σε αυτό, λέγοντας µάλιστα πως «δέχτηκα κριτική για τους χαµηλούς τόνους στην πανδηµία, διότι αντιπολίτευση κάνεις», για να συµπληρώσει πως «εγώ αυτό αισθάνθηκα ότι ήταν σωστό για τη χώρα και για τον λαό. Οχι να βγαίνω και να κουνάω το δάχτυλο. Μπορεί να µην το έκανε ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση, εγώ ακολουθώ µια άλλη στρατηγική».
ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here