Ο μύθος της αφομοίωσης μέσω του σχολειού

0
75

Ένας απ τους πλέον σκοταδιστικούς, τοξικούς κι άκρως επικίνδυνους μύθους της ευρωλιγούρικης διανόησης του τόπου και της πολυπολιτισμικής καμόρας της Αριστεράς είναι η ξώπετση ελληνοποίηση ως προθάλαμος της “ευρωπαϊκής ταυτότητας” μέσω του ελληνικού σχολείου και γενικότερα της εκπαίδευσης. Δηλαδή η περίπου γλωσσική και πολιτισμική όσμωση, που γεννά εκ των πραγμάτων η συνύπαρξη, με την παράλληλη ανυπαρξία εθνικού φρονήματος κι εθνικής παιδείας που είναι ικανή, ως οικουμενικής αξίας μέγεθος, να δημιουργήσει παθιασμένους ελληνιστές και φιλέλληνες αληθινούς. Πλήθος εχθρών του Ελληνισμού, πλήθος ιδεολογικών γενιτσάρων, ελληνικής και μη καταγωγής, σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας χωρίς να ασπαστούν την ελληνική ιδέα και φτύνοντας την ελληνική εθνική συνείδηση.

Έγιναν απόστολοι του μισελληνισμού και συγκρότησαν στα μέρη τους κάλπικες εθνικές ταυτότητες, που αν εξέλιπε μια μέρα ο Ελληνισμός δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης. Λόγιοι ελληνοτραφείς Αλβανιστές πρώην ακραιφνείς Έλληνες, Σλαβομακεδόνες και Βουλγαρίζοντες που πέρασαν σε άλλο στρατόπεδο παρόλο που είχαν ελληνική εκπαίδευση και γλώσσα, Βλαχόφωνοι ρουμανίζοντες κι άλλοι πολλοί. Αργότερα η κομμουνιστική προπαγάνδα επιδείνωσε την διάβρωση των εθνικών ιδεών, δημιουργώντας στρατιές ελληνόφωνων σκουπιδιών, εχθρών λυσσαλέων της πατρίδας τους, οι πλείστοι γόνοι αστικών οικογενειών με εθνική παιδεία και προσανατολισμό.

Κοινός παρονομαστής όλων ήταν η απουσία ελληνικού φρονήματος και ελληνορθόδοξης παιδείας. Βεβαία για να είμαστε ακριβείς, έβαλε και η Δύση ιδεολογικά και πολιτικά το χέρι της για την δημιουργία αυτών των ψευδοταυτοτήτων και των κίβδηλων ιδεολογημάτων σε διάφορες φάσεις της ιστορίας.

Η υπόθεση του, πρίν λίγα χρόνια ελληνοτραφούς κατά τα άλλα, Αλβανού Τσενάι που σπούδασε, όπως οι περισσότεροι στρατευμένοι ανθέλληνες, στις ΗΠΑ επιδοτούμενος και πρίν λίγο καιρό φιλοδοξούσε να επιστρέψει εδώ, δημιουργώντας πολιτικό μόρφωμα Αλβανοφώνων ή ο γενιτσαρισμός του Δημάρχου της Χιμάρας Γκόρου εις βάρος των δικαίων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, αποτελούν χαστούκι στα καλοζωισμένα μούτρα όσων μοίραζαν σημαίες, ιθαγένειες και δικαιώματα άκριτα στους πάντες και συνεχίζουν ακάθεκτοι το ίδιο βιολί.
Και συνεχίζουν να μας μιλούν για αφομοίωση κι εξελληνισμό την στιγμή που έχουν καταντήσει το ελληνικό σχολείο ένα πολυπολιτισμικό πειραματόζωο απονευρωμένο απ’ την στερεή τροφή της ελληνορθόδοξης παιδείας, άοσμο, άγευστο, παντελώς αδιάφορο.

Όταν θα έχουμε εξαφανιστεί ως εθνική υπόσταση να δούμε τι θα κάνουν οι εγχώριες ελίτ με τους νέους τους πολυπολιτισμικούς υπηκόους. hellasvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here