ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019: Για πρώτη φορά συμμετοχή της Κύπρου με ελικόπτερο

0
65

Παρμενίων 2019: Συμμετέχει για πρώτη φορά η Κύπρος με ελικόπτερο του ΚΣΕΔ- σε άσκηση έρευνας και διάσωσης πάνω στην συνοριακή οριογραμμή. Ο ενιαίος αμυντικός χώρος είναι εδώ! Για πρώτη φορά στην ετήσια Εθνική Άσκηση της Ελλάδας, την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019, συμμετέχει η Κύπρος με ένα ελικόπτερο από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης – ΚΣΕΔ, το οποίο έχει υπό την εποπτείτα του το ΖΗΝΩΝ, που είναι το «καμάρι» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άσκηση γίνεται σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ακριβώς πάνω στα σύνορα Ελλάδας – Κύπρου. Ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συνεργαστεί με ελληνική φρεγάτα και πτητικά μέσα σε μια κρίσιμη για την περιοχή άσκηση.

Η άσκηση που γίνεται πολύ κοντά στο Καστελόριζο σηματοδοτεί την βούληση των δυο χωρών να δείξουν ότι στηρίζουν τον ενιαίο αμυντικό τους χώρο. Το Armyvoice.gr βρέθηκε ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει η άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο Κυπριακό ΚΣΕΔ και στο ΖΗΝΩΝ και σας μεταφέρει εικόνες από εκεί.

Η αποστολή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΚΣΕΔ), όπως αναφέρεται και στην Οργάνωση και Λειτουργία του είναι: Να οργανώνει το σύστημα Έρευνας Διάσωσης (SAR), να συντονίζει, να ελέγχει και να κατευθύνει τις επιχειρήσεις SAR, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, ατόμων των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο συνεπεία αεροπορικών η ναυτικών ατυχημάτων μέσα στην περιοχή ευθύνης του, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας.
defence-point.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here