Η 1η Στρατιά μετά τα Βαριά στον Έβρο …Βγάζει και τα Αντιαεροπορικά σε Τακτικές Βολές

0
95

Είναι γνωστό οτι η 1Η Στρατιά θα βγάλει όλα τα βαριά τις επόμενες ημέρες στης Ασκήσεις ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019 & την νυχτερινή ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019 ,στα Λάβαρα του Έβρου και στα Υψώματα του ΑΕΤΟΥ αντίστοιχα !

Εκείνο όμως που δεν. είναι γνωστό και είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία για τα Ελληνικά Όπλα, είναι οτι θα εκτελεστούν Αντιαεροπορικές Βολές του Συστήματος «ΧΩΚ» τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Πεδίο Βολής Κρήτης με Τακτικό Σενάριο που θα αξιολογηθεί απο την Ομάδα Αξιολογήσεως του ΝΑΤΟ στο NAMFI!

Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές της Στρατιωτικής Ηγεσίας που έρχεται μετά απο πολλά χρόνια ,μιας και η 181 ΜΚ/Β ΧΩΚ είναι η Μονάδα που κλειδώνει το εναέριο χώρο της Βορείου Ελλάδος της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Σε συνδυασμό δε με υπόλοιπα Α/Α συστήματα του Δ’ Σώματος Στρατού παρέχουν Αντιαεροπορική Προστασία στην Αιχμή του Δόρατος της Θράκης !

Εκτός του Συστήματος ΧΩΚ ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος κατεβάζει και τα Α/Α συστήματα του Δ’ ΣΣ σε ένα συνδυασμό Στρατηγικής Τακτικής , με Πολεμικό Σενάριο

Οι Βολές των Α/Α συστημάτων θα εκτελεστούν σε Συνθήκες Μάχης και σε Παρεμβολές απο Ηλεκτρονικά Μέσα κατά Εναερίων Στόχων !

Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς θα παρακολουθήσει όλο το Τακτικό Σενάριο από την Μεταφορά ,την ανάπτυξη ,την εκτέλεση των Βολών και την Αναδίπλωση των Ασκούμενων Μονάδων!!!

Μην ξεχνάμε οτι αυτές οι Μονάδες θα είναι αυτές που θα δώσουν την πρώτη Μάχη που ίσως κρίνει την έκβαση του Πολέμου !

Το video απο την εκτέλεση Βολής της 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ στο NAMFI … μετά απο πολλά χρόνια.
veteranos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here