Το ΣΥΡΙΖΑϊκο αλητήριο ο Παπάς ζητά άσυλο έναντι μήνυσης που του έκανε ο δημοσιογράφος Δημάδης. Αν είσαι πολιτικός σώνεσαι με άσυλο αν είσαι πολίτης πας φυλακή δικαιοσύνη κατά το δοκούν !

0
52

Οδημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά, αναφορικά με τα όσα είχαν εκτυλιχθεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατά την επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αρκετά δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο έκαναν λόγο για την υπόθεση περούκα γκέιτ, με το θέμα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Για την υπόθεση δημόσια ανακοίνωση αποδοκιμασίας κατά του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου των ΗΠΑ, με σημείο αναφοράς την αποκάλυψη ότι ο πρώην Υπουργός επικαλέστηκε ασυλία για να γλιτώσει από την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι εκείνες τις ημέρες ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης (σ.σ. ανταποκριτές του Alpha και του Star) βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει τότε το ΑΠΕ-ΜΠE είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία, προσθέτοντας ότι κινδυνεύουν με δίωξη από τις αμερικανικές αρχές. Ο κ. Παππάς είχε τοποθετηθεί επί του θέματος, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του ότι επρόκειτο για «τεράστια αθλιότητα» από την πλευρά των δύο δημοσιογράφων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε επιμείνει, μάλιστα, και υπερασπιζόμενο το αρχικό του τηλεγράφημα περί σύλληψης, μετέδωσε λίγες ημέρες αργότερα πως υπάρχει και αστυνομική έκθεση για την υπόθεση.

Ωστόσο, ο πρόσφατος αποχαρακτηρισμός των απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας (DS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία διενήργησε τον έλεγχο των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων έξω από το ξενοδοχείο «Westin Hotel Grand Central» κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αποστολής, επαναφέρει την υπόθεση στην επικαιρότητα και δίνει μια διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα ο «Εθνικός Κήρυκας, «την επομένη ημέρα (19/9/2016) της εξακρίβωσης των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων που προκάλεσε η ελληνική αποστολή, η τελευταία ζητάει από τους αξιωματούχους του DS να της χορηγήσουν αστυνομική εκθεση (police report) για τους δύο δημοσιογράφους». Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «δεν υπάρχει αστυνομική έκθεση», καθώς οι δύο δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν ποτέ.

«Το DS έστειλε στην ελληνική αποστολή ανεπίσημη απάντηση που περιλαμβάνει τα πραγματικά γεγονότα όπως τα κατέγραψαν οι αμερικανικές Αρχές και τα οποία όπως προκύπτει ήταν αντίθετα από τα όσα μετέδωσε το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, η ΕΡΤ, και άλλα Μέσα Ενημέρωσης και τα οποία είχε επιβεβαιώσει εμμέσως με δήλωσή του ο τότε υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς» συνεχίζει στο δημοσίευμά του ο «Εθνικός Κήρυκας».

Και εξηγεί:

«Από τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα προκύπτει ότι ο κ. Θάνος Δημάδης και ο συνάδελφός του κ. Δημήτρης Σουλτογιάννης:

ούτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία,
ούτε πλαστογράφησαν,
ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές,
ούτε ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους,
ούτε αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι,
ούτε αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές,
ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασης τους όπως είχαν μεταδώσει Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος.
athensvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here