Για άλλη μια φορά οι Ρώσοι σώζουν Τούρκους δολοφόνους, παρενέβη Ρωσία για να σωθεί τούρκικος λόχος από δυνάμεις Άσαντ που κατέσβαζε Κούρδους !

0
155

“Απελευθερώθηκε” ο τουρκικός λόχος που απειλείτο με αφανισμό κατόπιν παρέμβασης της Ρωσίας. Οι δυνάμεις του Μ.Ασαντ αποχωρούν πλέον από την βόρεια Χάμα και την ευθύνη της περιοχής αναλαμβάνουν από κοινού ρωσοτουρκικές δυνάμεις οι οποίες ξεκινούν περιπολίες.

Πιο αναλυτικά, πριν λίγες ώρες το 4ο Σώμα Στρατού της Συρίας έλαβε διαταγή να αποχωρήσει από τις περιοχές του Khan Sheykhoun και Morek και να λήξει η πολιορκία των τουρκικών δυνάμεων στο παρατηρητήριο Νο9. Οι Τούρκοι μεταδίδουν πως οι συριακές δυνάμεις θα υποχωρήσουν προς την περιοχή Abu Dali.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός Στρατός διέταξε τις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν από την περιοχή λόγω συμφωνίας μεταξύ Πούτιν-Ερντογάν.

Ρωσικά και αραβικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι:

“Είναι αναγκαίο να γίνει αποχώρηση του συριακού Στρατού σε συμφωνία με την συμφωνία αποκλιμάκωσης Ρωσίας-Τουρκίας και με την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας Πούτιν-Ερντογάν που επετεύχθη στην πρόσφατη επίσκεψη στην Μόσχα. Η αποχώρηση του συριακού Στρατού είναι απαίτηση της Μόσχας”.

Είναι άγνωστο αν οι δυναμεις “Τίγρης” του συριακού Στρατού θα υπακούσουν στην ρωσική απαίτηση, πάντως ρωσικά μαχητικά δεν υποστηρίζουν εδώ και ώρες επιχειρήσεις των δυνάμεων του Μ.Ασαντ στις περιοχές Anadan και Haritan.

Ταυτόχρονα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξέφρασε την οργή του για τις εξελίξεις στην βόρεια Συρία καθώς αμέσως μετά την κοινή περιπολία ΗΠΑ-Τουρκίας, η Ουάσινγκτον προχώρησε σε κοινή περιπολία με τους Κούρδους YPG-SDF. Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Αγκυρα οι αναπληρωτές διοικητές CENTCOM και EUCOM.

“Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις YPG/PYD στην Συρία ώστε να διεξάγουν πόλεμο κατά της Τουρκίας.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την δύναμη της για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην Συρία μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Οι Αμερικανοί έχουν διαφορετικές επιδιώξεις από εμάς”.

Νέο κτύπημα από το PKK

Σε ανακοίνωση του το HPG αναφέρει σχετικά με αυτήν την επίθεση:

«Οι δυνάμεις μας στα πλαίσια της Επαναστατικής Δράσης Μαρτύρων Μπάγκερ και Ρόνια, στις 12:30 της 28/8, πραγματοποίησαν δράση κατά οχήματος του τουρκικού στρατού κατοχής, σε δρόμο της επαρχίας Τσουκούρτζα, μεταξύ των λόφων Μάρτυρα Ζεκιέ και Μάρτυρα Γκιουλμπαχάρ. Το εχθρικό όχημα χτυπήθηκε εύστοχα και καταστράφηκε εντελώς, ενώ σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Ο κατοχικός τουρκικός στρατός μετά από αυτή την δράση, βομβάρδισε την περιοχή με όλμους και πυροβολικό και απομάκρυνε τους τραυματίες και τους νεκρούς του από την περιοχή. Η μονάδα μας που πραγματοποίησε την δράση, επέστρεψε σώα στην βάση της».
pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here