Είμαστε μια ανάσα μακριά από τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς χοίρων σε ανθρώπους

0
44

Τροποποιημένες καρδιές χοίρων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους μέσα σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με τον πρωτοπόρο χειρουργό που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από 40 χρόνια.Μιλώντας στην επέτειο της επαναστατικής επέμβασης, ο Sir Terence English είπε ότι ο προστατευόμενός του από την επιτυχημένη μεταμόσχευση του 1979 θα προσπαθήσει αργότερα να αντικαταστήσει έναν ανθρώπινο νεφρό με νεφρό χοίρου.

Ο ειδικός πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για πιο περίπλοκες μεταμοσχεύσεις οργάνων ζώων σε ανθρώπινα σώματα – μια διαδικασία που ονομάζεται «ξενομεταμόσχευση».

Ο 87χρονος είπε στη Sunday Telegraph: “Εάν το αποτέλεσμα της ξενομεταμόσχευσης είναι ικανοποιητικό με τους νεφρούς των χοίρων στους ανθρώπους, τότε είναι πιθανό ότι οι καρδιές θα χρησιμοποιηθούν με καλές επιδράσεις στους ανθρώπους μέσα σε λίγα χρόνια.
Εάν έχουμε επιτυχία με το νεφρό, θα έχουμε και με την καρδιά … Αυτό θα μεταμορφώσει το θέμα
”, εξήγησε.

Οι καρδιές των χοίρων έχουν παρόμοια ανατομία με εκείνες των ανθρώπων, έτσι χρησιμοποιούνται ως μοντέλα για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.Η καρδιακή ανεπάρκεια θεωρείται παγκόσμια πανδημία, με 26 εκατομμύρια άτομα να πλήττονται σε όλο τον κόσμο.
olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here