Η νήσος Ρω αφελληνίστηκε;

0
392

Επειδή με το Google Earth έχω μιά ψύχωση-και λόγω επιστημονικής ειδικότητας- ψάχνω σχεδόν τα πάντα. Πριν λοιπόν λίγα χρόνια, είχα παρατηρήσει ότι στη νήσο Ρώ της αείμνηστης Δέσποινας Αχλαδιώτη, ΥΠΗΡΧΕ στο έδαφος η Ελληνική σημαία και μάλιστα από δυτικά της μπορούσα να διακρίνω και το περίγραμμα της Κρήτης. Δίνω τις συν/νες (36.156794°, 29.492545) για να μην ψάχνετε το μικροσκοπικό νησάκι και με απλό copy-paste να πάτε κατευθείαν στο επίμαχο σημείο.Σήμερα που το θυμήθηκα μετά από κάποια χρόνια, είπα να ξαναδώ τη σημαία μας.

Ανοίγω το Google Earth και πάω στη νήσο Ρώ. Μεγαλώνω το χάρτη (1η φωτο) και πουθενά η Ελληνική σημαία.Πουθενά η Κρήτη!!!

Γυρίζω πίσω το Google Earth στο 2009 σαν χρονολογία λήψης της αεροφωτογραφίας, εύχομαι να είμαι τυχερός,μεγενθύνω την περιοχή (2η φωτό) και νάτη η Ελληνική σημαία. Νάτη και η Κρήτη!!! Μάλιστα μεγενθύνοντας περισσότερο τη φωτογραφία (αυτή που ακολουθεί) κάτω από τη σημαία διάβασα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τη λέξη ΚΡΗΤΗ. Δίπλα στη λέξη Κρήτη φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μπορώ να διακρίνω. Εκτιμώ ότι θα μπορούσε να ήταν κάποια χρονολογία, πιθανά το έτος δημιουργίας της σημαίας. Τώρα που το ξαναμελετάω παρόλη τη πολύ χαμηλή ανάλυση, σαν να μου φαίνεται πάλι το περίγραμμα της Κρήτης στην ορθή φορά (σ.σ. το άλλο το μεγάλο σκίτσο είναι αναστραμμένο σε σχέση με τη σημαία). Αυτός που έφτιαξε τη σημαία ήταν το δίχως άλλο Κρητίκαρος και την υπέγραψε με το όνομα της ΚΡΗΤΗΣ αλλά και το σχήμα του νησιού!!!

Στη θέση της Κρήτης υπάρχει σήμερα ελικοδρόμιο!!!
Στη θέση της Ελληνικής σημαίας κοκκινόχωμα!!!

Η σημαία ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ το ελικοδρόμιο αφού το ελικοδρόμιο το έχουν φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω στο σκίτσο της Κρήτης. Το μέτρησα και έχει διαστάσεις 24×20 μέτρα. Η άκρη της σημαίας απείχε από την ανατολική άκρη του ξέφωτου 25μ. Η αρχή του ελικοδρομίου απέχει περίπου 30 μ. Δηλαδή οι 2 κατασκευές θα απείχαν μεταξύ τους 5 μ., ενώ το γράμμα Η που συμβολίζει το ελικοδρόμιο απείχε 40 μ. από το όριο του ξέφωτου. Η σημαία ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ το ελικοδρόμιο ή στη χειρότερη θα μπορούσαν να φτιάξουν το ελικοδρόμιο λίγο πιό δυτικά, αφούυπάρχει χώρος γιατί το ξέφωτο έχει μήκος περίπου 100μ.

Σβήσατε την Ελληνική σημαία; Σβήσατε την Κρήτη μας;

Έλληνες καταλάβατε το βρώμικο παιγνίδι που παίζεται με τα νησάκια μας που αποτελούν αγκάθι στην Τουρκική ΑΟΖ;
no2idcardgr.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here