Η ιταλική κυβέρνηση επιστρέφει πίσω την απαράδεκτη πινακίδα των Σκοπιανών από τον τάφο του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας του Περσέα !

0
1631

Αυτή η είδηση πέρασε στα ψιλά τότε και πολύ λίγοι είναι οι Έλληνες που την γνωρίζουν, αφού δεν δόθηκε στην Ελλάδα η απαιτούμενη δημοσιότητα.Συγκεκριμένα, Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το 2005, στην περιοχή Μαλιάνο Ντε Μάρσι της Ιταλίας, τον τάφο τού τελευταίου βασιλιά τής Μακεδονίας, Περσέα, και αντί να ζητήσουν την συνδρομή των Ελλήνων συναδέλφων τους ζήτησαν αυτή των Σκοπιανών, θεωρώντας τους προφανώς ως απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων!

Οι Σκοπιανοί παρέστησαν στις εκδηλώσεις για την ανακάλυψη του τάφου και μαζί με τους Ιταλούς έστησαν την επιγραφή που φαίνεται στη φωτό, δίπλα από τον τάφο! Η επιγραφή αναφέρει ότι πρόκειται για τον τάφο τού Περσέα σε τρεις γλώσσες, στην ιταλική, την αγγλική και την βουλγαρική διάλεκτο των Σκοπιανών!
Η επιγραφή, σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες πηγές, εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μέχρι και σήμερα, εν ετει 2019!!!..
Προφανώς δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση εκ μέρους της Ελλάδος!
Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο της εποχής για το εν λόγω θέμα:
«Και τον τάφο τού βασιλιά Περσέα στην Ιταλία διεκδίκησαν οι Σκοπιανοί. Στις 8 Ιουνίου 2008, δημοσιεύεται ιταλικό άρθρο με τον τίτλο “Riscoperta” nella marsica tomba Re Perseo δηλαδή “Επανανακαλύπτεται στην περιοχή τής πόλης Άκουιλα ο τάφος του βασιλιά Περσέα”.
Ακολουθεί μετάφραση τού άρθρου:

“Riscoperta” nella marsica tomba Re Perseo, 8-6-2008

“Τις προηγούμενες ημέρες μιά Επιτροπή συνιστάμενη από αντιπροσώπους τού (ιταλικού) Υπουργείου των Πολιτιστικών Αγαθών, τού “Μακεδόνος” (!!!) Πρέσβεως και “Μακεδόνων” (!!!) (δηλ. Σκοπιανών) επιστημόνων, τέλεσε επιθεώρηση που ήταν από χρόνια σε αναμονή, στον μνημειακό τάφο τού βασιλιά Περσέα. Τελευταίου βασιλέως των Μακεδόνων που είναι θαμμένος κατά μήκος τής Οδού Βαλέρια κοντά στην περιοχή τού Μαλιάνο ντε Μάρσι (τής Λ’Άκουιλα), όπως δεικνύεται από την πινακίδα II SE τού Φύλλου 145 τού Ινστιτούτου Γεωστρατηγικής. Η Διοίκηση τού Μαλιάνο, σε συνεγασία με τη κοινότητα τού Μάσσα Ντ’Άλμπε, ανέλαβε να καθαρίσει το αρχαιολογικό κόσμημα από τα ξερόκλαδα πού εμπόδιζαν την ορατότητα και έβλαπταν σοβαρά την κατασκευή.
Οι “Μακεδόνες” αντιπρόσωποι (εννοεί των Σκοπίων) θα δώσουν ζωή σε μιά σειρά πολιτιστικών ανταλλαγών, ξεκινώντας μία σειρά μελετών πού θα επικεντρωθούν στην προσωπικότητα του βασιλιά τους Περσέα πού φιλοξενείται τα τελευταία 4 χρόνια στην Άλμπα Φούτσενς, πόλης πού κατά το θάνατό του τον τίμησε με λαμπρή τελετή κηδείας.
Ο τάφος τού Περσέα, συνεπώς, βρίσκεται κατά μήκος τής αρχαίας οδού Βαλέριας πού από το Τίβολι οδηγούσε στην Άλμπα. Οι φιλοξενούμενοι πού συμμετείχαν εκδήλωσαν την πάγια πρόταση να ασχοληθούν, μέσω λεπτομερών μελετών, να επιλύσουν τις πολυάριθμες αμφιβολίες πού μέχρι σήμερα παραμένουν στην προσωπικότητα τού Μακεδόνα βασιλέως, και να εκτιμήσουν καταλλήλως το γοητευτικό αρχαιολογικό χώρο”. (Φυσικά πρέπει να μελετήσουν αν μιλούσε σλαβικά!..)…
(Από logioshermis.net)
Ντροπή σε όσες κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν από το 2005 μέχρι σήμερα.
Αν, όντως, βρίσκεται ακόμη στο σημείο τού τάφου τού Περσέα η συγκεκριμένη πινακίδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να πιεστεί από την ελληνική κυβέρνηση η αντίστοιχη ιταλική για να αποκατασταθεί η ιστορική πραγματικότητα.
ΑΜΕΣΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here