Οι φώτο από την επανάσταση του Ιλιντεν 1903 με σκοπό την σφαγή του ντόπιου Ελληνικού πληθυσμού καταδίδει τους Σκοπιανούς ως Βουλγάρους

0
1669

“Έχετε δει σε φωτογραφία ποτέ έστω έναν (1) από τους επαναστάτες του Ίλιντεν (1903) να φέρει πάνω του πχ τον Ήλιο της Βεργίνας;” είναι το ερώτημα που θέτει η γνωστή σελίδα στο Facebook, History Of Macedonia και η απάντηση φυσικά είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ!

Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πως το Ελληνικό σύμβολο ήταν εντελώς άγνωστο ανάμεσα στους Σλάβους/Βούλγαρους προγόνους των σημερινών Σκοπιανών. Αρχισαν να το χρησιμοποιούν μόνο μετά από το 1977, όταν ο Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τους Βασιλικούς τάφους και αποδείχτηκε η σχέση του συμβόλου με τον Μακεδονικό βασιλικό οίκο.

Αντίθετα, όπως θα προσέξετε και οι ίδιοι, στις δεκάδες φωτογραφίες που απεικονίζονται επαναστάτες του Ιλιντεν (1903) και προγονοι των σημερινών Σκοπιανών, υπάρχει μεταξύ τους ένα κοινό χαρακτηριστικό. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι επαναστάτες δήλωναν την Βουλγαρική τους εθνικότητα φέροντας περήφανα στα καπέλα τους το…Βουλγαρικό εθνόσημο της εποχής.

Το Βουλγαρικό έμβλημα αποτελείται από δύο λιοντάρια που στηρίζουν μια ασπίδα, η οποία έχει ζωγραφισμένο πάνω της ένα τρίτο λιοντάρι. Στο πάνω μέρος είναι η κορώνα του Τσάρου της Βουλγαρίας, Ιβάν Ασάν Β’. Στο κατώτατο σημείο της ασπίδας υπάρχει το βουλγαρικό εθνικό σύνθημα, «η ενότητα παρέχει τη δύναμη», στη βουλγαρική γλώσσα. Τα τρία λιοντάρια αντιπροσωπεύουν τις τρεις υποτιθέμενες “ιστορικές” περιοχές της Βουλγαρίας – της Μοϊσίας, της Θράκης και της Μακεδονίας.

Όσο και να χτυπιούνται οι Σκοπιανοί, οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για αυτό που πραγματικά είναι…ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και όχι Μακεδόνες!


freepen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here