18 Ιουλίου:Ξεκινάει το 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά

0
16

Σήμερα οι νέοι προσέρχονται στο Προσκύνηματης Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά». Όλες οι φετινές δράσεις που θα γίνουν το επόμενο τετραήμερο είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πάνω από 450 εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και ομοσπονδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στο φετινό Συναπάτημα.

Οι αποστολές θα αρχίσουν να φτάνουν στην Παναγία Σουμελά μετά τις 18:30 και, αφού τακτοποιηθούν στα δωμάτια, θα ακολουθήσει παραδοσιακή ποντιακή βραδιά στο χώρο κάτω από την εκκλησία.

Αύριο, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Η μπάντα, το οποίο θα προλογήσει ο ίδιος ο δημιουργός, ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης. Το απόγευμα στις 18:00 γίνει η επίσημη έναρξη του Συναπαντήματος από τον μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμονα.

Θα ακολουθήσουν η εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα «100 χρόνια αντίστασης στη λήθη της Γενοκτονίας» και στις 22:00 το δρώμενο της Οργανωτικής Επιτροπής.
pontos-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here