Η Ρωσία στηρίζει φανερά την Τουρκία και αντιμάχεται στις κυρώσεις της Ε.Ε.

0
120

Η Ρωσία αντιτάχθηκε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.

Αυτό αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους από τον αναπληρωτή επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο. Κατά την γνώμη του, αυτά τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν μόνο να επιδεινώσουν την κατάσταση και να περιπλέξουν σημαντικά την πολιτική διαδικασία για την επίλυση της σύγκρουσης στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά δεν υποστηρίζει τις ενέργειες της Τουρκία, η οποία απέστειλε πλοία γεωτρήσεων για την εξόρυξη  φυσικού αερίου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η Μόσχα επιμένει επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.

Σε συνέντευξή με τους δημοσιογράφους ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Στάνισλαβ Οσάντχιι, δήλωσε ότι οι εγγυητές  του διακανονισμού θα μπορούσαν να είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το Συμβούλιο της ΕΕ, έδωσε εντολή στην επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι να συνεχίσει τις εργασίες σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα.
echedoros-a.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here