Έκτακτο: Σήμερα προσγειώνονται στην Τουρκία οι S-400 – Ρώσοι εμπειρογνωμόνες θα επιβλέπουν την εγκατάσταση

0
188

Θέμα ωρών είναι η λήξη του θέματος των S-400 με την άφιξη και εγκατάστασή τους στην Τουρκία και με τον πλανήτη να αναμένει με κομμένη την ανάσα την αμερικανική αντίδραση μετά από την πολύμηνη διπλωματική σύγκρουση και τα δεκάδες «τελεσίγραφα».

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία μεταφέρουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Haber Turk, τα εξαρτήματα και τα μέρη του πυραυλικού συστήματος μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση Tver της Ρωσίας από την προηγούμενη Πέμπτη και άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Η διαδικασία φορτώματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και στη συνέχεια δόθηκε εντολή για απογείωση.

Όπως είναι γνωστό 9μελής ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων θα φτάσει στην Τουρκία και θα επιβλέψει την διαδικασία εγκατάστασης του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Εντός των επόμενων ημερών θα φτάσει και δεύτερη ομάδα.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πάντως ότι αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο το πυραυλικό σύστημα να μεταφερθεί με πλοία στην Τουρκία ωστόσο στην πορεία επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και επιλέγηκε όπως μεταφερθούν από αέρος.

Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική δράσης σε αυτές τις περιπτώσεις, Ρώσοι και Τούρκοι δεν πρόκειται να μας δώσουν στίγμα της πτήσης μεταφοράς των ρωσικών πυραύλων σε απευθείας μετάδοση, ωστόσο στο twitter διέρρευσε ένας χάρτης της πιθανής διαδρομής. Το πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και μετά να δημοσιοποιηθούν κάποιες ελάχιστες φωτογραφίες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν προδίδουν την περιοχή εγκατάστασης τους.

Αναμένουμε σαφώς περισσότερες πληροφορίες από ρωσική και τουρκική πλευρά, οι οποίες προς το παρόν δίνονται με το σταγονόμετρο και είναι γενικόλογες για λόγους ασφαλείας.

Εκτιμήσεις Ελλήνων αμυντικών αναλυτών φέρουν τις δύο πρώτες συστοιχίες να τοποθετούνται: Μία κοντά σχετικά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και μία ακόμη στην Μερσίνα, από την οποία θα ελέγχεται η Κύπρος και τα προκλητικά σχέδια των Τούρκων.

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες επιτελείς έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε περισσότερες πληροφορίες για τους τόπους εγκατάστασης των τουρκικών S-400, και όλες οι υπηρεσίες μας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να το επιβεβαιώσουν.
pentapostagma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here