Τσίπρας για Μάτι: “Δεν μου είπαν για νεκρούς …” – “Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση”

0
282

Για την τραγωδία στο Μάτι και το θέατρο της δημόσιας σύσκεψης την ώρα της ολέθριας καταστροφής, απάντησε στην επεισοδιακή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος απάντησε πως δεν ήξερε για νεκρούς, πως δεν ήξερε πως η σύσκεψη μεταδιδόταν δημόσια και πως είχε μόνο μια πληροφορία ότι μπορεί και να υπήρχαν ένας ή δύο άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις.

Αναλυτικότερα, στην απάντησή του στους δημοσιογράφους που ρώτησαν αν θύμωσε για την τραγωδία στο Μάτι, ο κύριος Τσίπρας είπε:

“Για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα.

Βρέθηκα από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση.

Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση.

Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Ειδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση.

Δεν ήξερα για νεκρούς, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Εβλεπα γύρω μου παγωμένα πρόσωπα, αιφνιδιάστηκαν από την κάμερα οι υπουργοί και δεν μου είπαν τίποτα.

Οταν έφυγαν οι κάμερες ρώτησα “γιατί είστε έτσι” τους υπουργούς και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν νεκροί, ζήτησα αμέσως να βγω να κάνω μία δήλωση”.

Ας θυμηθούμε, όμως, ποια ήταν η δήλωση του Τσίπρα, μετά τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων αφού είχε μάθει, κατά δική του ομολογία, για τους νεκρούς στο Μάτι και για τους οποίους, και πάλι δεν έκανε καμία αναφορά:

Καθώς και τη δήλωση Τζανακόπουλου από εκείνο το βράδυ στις 2 το πρωί, ο οποίος ανακοινώνει την ύπαρξη νεκρών:

omadaalithias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here