Πάντοτε οι Σλάβοι ήσαν θρασείς! Σκοπιανοί μέχρι την Κίνα προωθούν το κλεμμένο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καταπατώντας ακόμα και τις Πρέσπες!

0
174

Οι Σλάβοι των Σκοπίων καταπατούν την συμφωνία των Πρεσπών όπου σταθούν και όπου βρεθούν, επιβεβαιώνοντας συνεχώς την αντίληψη πως αυτή η διακρατική συμφωνία είναι περισσότερο μία συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα, η οποία θα καταπατηθεί από τα Σκόπια με την πρώτη αλλαγή κυβέρνησης.

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ένα ‘κίνημα’ το ‘Νίκογκας Σέβερνα’ [ Ποτέ Βόρεια], το οποίο το βλέπουμε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε πανό, το δήλωσε, όμως και ο αρχηγός της ομάδας Χάντμπολ που γύρισε από την Ευρώπη ως κυπελλούχος. Τώρα το νέο ”χτύπημα” ήρθε από την …Κίνα.

Γράφει, σήμερα, το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων:

«Ο Ντράγκαν Μιτάσεφ από το Στιπ, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ζει στην Κίνα, είναι υποστηρικτής της «Μακεδονίας» και κατέστρεψε το πρόθεμα «Βόρεια».

Ο Μιτάσεφ βρίσκεται σήμερα στην κινεζική πόλη Νίνγκμπο, όπου εκπροσωπεί τη «Μακεδονία» στην πρωτοβουλία «One Belt Road» και είναι επικεφαλής των πρωτοβουλιών μας.

Ενοχλήθηκε από το πρόθεμα Βόρεια όταν το διάβασε και αμέσως πήγε και κατέβασε το ‘North’/ ΄Βόρεια’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Μπορεί αυτή να είναι μία μεμονομένη κίνηση ενός πολίτη αλλά η προβολή που πήρε και οι αντιδράσεις των Σκοπιανών δείχνουν πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση των Σκοπίων κι εκλεγούν οι εθνικιστές, η χώρα μας θα περάσει πολύ δύσκολα και σε κυβερνητικό πλέον επίπεδο όπου θα κλιθεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις, καπήλευση της ιστορίας της και απειλές για ”Μακεδονική Μειονότητα”, χωρίς να έχει πλέον το όπλο του ”βέτο” αλλά και χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο της το οποίο παρέδωσε απλόχερα με την υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά στις Πρέσπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here