Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στη Θράκη – Ζητούν δημοψήφισμα οι Τούρκοι πράκτορες για την κλοπή της Ελληνικής Θράκης – Περνούν στην αντεπίθεση οι Πομάκοι!

1
496

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στη Θράκη μετά το εμφατικό αποτέλεσμα του DEB, με Τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες των social media να τραβάνε το σχοινί της πρόκλησης και να θέτουν ζήτημα μέχρι και κλοπή των ελληνικών εδαφών στους νομούς όπου επικράτησε το κόμμα που εκφράζει την γραμμή της Άγκυρας.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες έχουν επιλογή ανάμεσα στο «δικό» τους κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα.

Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%).

Στον Νομό Έβρου η δυναμική του ήταν ασήμαντη, λαμβάνοντας μόνον 1,46% (1.220 ψήφους), επειδή αφενός οι μουσουλμάνοι εκεί είναι μικρή μειοψηφία, αφετέρου είναι και οι περισσότεροι Αλεβίτες, αρνούμενοι εν πολλοίς -και δυναμικά ακόμη σε διοργάνωση πανηγυριού- την υποταγή στο Προξενείο. Όμως, το 41,64% στην Ροδόπη και το 24,97% στην Ξάνθη, με μεγάλο αριθμό Πομάκων, δεν είναι αμελητέα ποσοστά.

Μάλιστα όπως αναφέραμε, ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter, έχουν το θράσος να γράφουν ότι «μια ”ανεξάρτητη” Θράκη, θα μπορούσε να ήταν λύση για την Ελλάδα!».

Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να ζητούν δημοψήφισμα, καθώς η Αθήνα καταπιέζει την μειονότητα!

https://twitter.com/OguzzzKaya/status/1135274922824085507

Πάντως οι Πομάκοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση, καθώς αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής.

Αποκαλυπτική για την τουρκική προπαγάνδα και διείσδυση στη Θράκη, ήταν η πρόεδρος των Πομάκων, Εμινέ Μπουρουτζή, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά στον ANT1 πως «άλλο η θρησκεία και άλλο η Τουρκία». Καταγγέλλει πως οι Πομάκοι της Θράκης δέχονται απειλές.

Οι δηλώσεις της Προέδρου Πομάκων έρχονται μετά από τη συγκλονιστική επιστολή κατά DEB και Άγκυρας, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση και η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων.

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

Πάντως το πιο ανησυχητικό ήταν αυτό που είδαμε χθες σε βίντεο σε τοπικά μέσα της Θράκης. Στους πανηγυρισμούς για την εκλογή του Δημάρχου Αρριανών, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους παίζοντας Οθωμανικά εμβατήρια!

Δείτε βίντεο με την δήλωση του Δημάρχου:

Αμετ Ριτβάν, Δήμος Αρριανών

Δηλώσεις του δημάρχου Αρριανών Ridvan Ahmet στην κάμερα του "Χ" #video#xronos_ekloges

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Sonntag, 2. Juni 2019

Δείτε το βίντεο με τα οθωμανικά εμβατήρια:

Πανηγυρισμοί στα Αρριανά

Πανηγυρισμοί στα Αρριανά για την επανεκλογή Ridvan Ahmet #video#xronos_ekloges

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Sonntag, 2. Juni 2019

Ακούστε το βίντεο με το οθωμανικό εμβατήριο:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χμμμ. Πόσους εκπροσωπεί ο σύλλογος της Μπουρουτζή; Μερικές δεκάδες μόνο. Το πολύ κάποιες εκατοντάδες. Και ποιός απειλεί την οικογένεια της; Η ίδια η οικογένεια της Μπουρουτζή την έχουν ξεγράψει. Από το χωριό της (το Δημάριο) οι συγγενείς της την έχουν διώξει. Ακόμα και με τον μεθύστακα τον πρώην σύζυγο της έχει χωρίσει.

    “η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων”

    Οι Πομάκοι στην πλειοψηφία τους ψήφισαν ΚΙΕΦ. Και μάλιστα οι περισσότεροι υποψήφιοι του ΚΙΕΦ ήταν από την ορεινή Ξάνθη. Το ΚΙΕΦ πήρε πάνω από 60% στον αμιγώς μουσουλμανικό Δήμο Μύκης που βρίσκεται στην ορεινή Ξάνθη (εκεί που είναι τα λεγόμενα ‘Πομακοχώρια’). Η κυρία Μπουρουτζή είναι γνωστή για τις θέσεις της και της σχέσεις της με “άγνωστα” ας πούμε άτομα, συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης. Ξέρετε τώρα εσείς. Ας μας πει όμως η Μπουρουτζή στις ευρωεκλογές του 2014 πόσους ψήφους πήρες ο υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. Μεχμέτ Αλή Ιρφάν, που είναι και ομοϊδεάτης τους; 200 ψήφους. Πόσους ψήφους είχε το ΚΙΕΦ; Πάνω από 40.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here