Οι Πομάκοι της Ξάνθης απαντούν στις απαράδεκτες δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου: “Δεν είμαστε Τούρκοι… Έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση”!

1
9460

Μετά τις δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγδέμ Ασάφογλου περί  μειονότητας με «τουρκική εθνική ταυτότητα», τα μέλη της μειονότητας αντιδρούν.

Προκλητική η πρόεδρος του κόμματος των Mουσουλμάνων στη Θράκη

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

H πρόεδρος των Πομάκων της Ξάνθης Εμινέ Μπορουτζή
«Δε μας  προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι  έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει:

Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα.  Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας.

Καταλήγει η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Πομάκων Ξάνθης:

«Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης,  καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χμμμ. Πόσους εκπροσωπεί ο σύλλογος της Μπουρουτζή; Μερικές δεκάδες μόνο. Οι Πομάκοι στην πλειοψηφία τους ψήφισαν ΚΙΕΦ. Και μάλιστα οι περισσότεροι υποψήφιοι του ΚΙΕΦ ήταν Πομάκοι. Στον δε Δήμο Μύκης στην ορεινή Ξάνθη (που κατοικείται από Πομάκους) στα λεγόμενα “Πομακοχώρια” το ΚΙΕΦ πήρε πάνω από 60%. Η κυρία Μπουρουτζή είναι γνωστή για τις θέσεις της και της σχέσεις της με “άγνωστα” ας πούμε άτομα, συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης. Ξέρετε τώρα εσείς. Αλλά λέει και ψέματα. Ποιός απειλεί την οικογένεια της; Η ίδια η οικογένεια της την έχει ξεγράψει. Στο χωριό της (Δημάριο) την έχουν διώξει. Ακόμα και με τον μεθύστακα πρώην άντρα της έχει χωρίσει. Αλήθεια, μιας και μιλάει για ελληνική εθνική συνείδηση, στις ευρωεκλογές του 2014 πόσους ψήφους πήρες ο υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. Μεχμέτ Αλή Ιρφάν, που είναι και ομοϊδεάτης της Μπουρουτζή; 200 ψήφους. Πόσους ψήφους είχε το ΚΙΕΦ; Πάνω από 40.000. Τί να λέμε τώρα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here