Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο: Δυτικά της Μήλου η τουρκική Φ/Γ Σαλίχ Ρέις-Παρόν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

0
213

Και σήμερα συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις και σήμερα, με το Πολεμικό Ναυτικό να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Υπό εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, με εκτέλεση σεναρίων πολέμου και κρίσεων στη θάλασσα, αλλά και με τη δοκιμή και χρήση όλων των εγχώριων οπλικών συστημάτων.

Ανάμεσα στα σενάρια που θα λάβουν χώρα στην Ανατ. Μεσόγειο, είναι και άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης σε τουρκική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων του νότου, αντιναύαρχο Χασάν Οζγιούρτ.

Αξειοσημείωτα είναι τα σχόλια των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sabah, την πρώτη μέρα της άσκησης τα πλοία της Τουρκίας ασκήθηκαν σε σενάρια άμυνας σε επίθεση τρομοκρατών, την δεύτερη ασκήθηκαν σε βολές πυροβόλων στον κόλπο του Ξηρού και την τρίτη μέρα ασκήθηκαν στην άμυνα ενάντια σε επιθέσεις αεροσκαφών.

Να επισημάνουμε πως το Στενό του Καφηρέα από το οποίο διήλθε είναι πέρασμα διεθνούς ναυσιπλοΐας το οποίο δεν εμπίπτει στους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης με την στενή έννοια.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά από μονάδα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκική Φρεγάτα TCG Salihreis (F-246), πλέει αυτή τη στιγμή δυτικά της νήσου Μήλου στα διεθνή ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here