«Έξαλλη» η Βουλγαρία με τον Τούρκο πρεσβευτή!-Μπορίσοφ: «Δεν δεχόμαστε απειλές»-Ζήτησαν υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας οι Τούρκοι!

0
397

Για μια ακόμη φορά σημειώθηκε μια σφοδρή διπλωματική  σύγκρουση ανάμεσα σε Βουλγαρία και Τουρκία. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βουλγαρία, Χασάν Ουλουσόι, κατάφερε να ξεσηκώσει ολόκληρη τη Βουλγαρία με το αίτημά του να εισαχθεί η υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας!

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε στον Τούρκο πρέσβη ότι η χώρα μου δεν δέχεται από κανέναν τελεσίγραφα και απειλές!

Η Ekaterina Zaharieva μάλιστα θα καλέσει αύριο το πρωί τον πρέσβη στο Βουλγαρικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις. Θέση πήρε και ο ΥΠΑΜ Krassimir Karakachanov, όπου δήλωσε πως η τουρκική τοποθέτηση ήταν άκρως προκλητική.

«Το αίτημα είναι μια πρωτοφανής εκδήλωση έλλειψης σεβασμού προς τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους και μια ανοιχτή προσπάθεια επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη από τις βουλγαρικές Αρχές», αναφέρουν δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας.

Οι Βούλγαροι προτρέπουν την άμεση απέλαση του Τούρκου διπλωμάτη από τη Βουλγαρία, ενω δεκάδες πολίτες, προτείνουν να οργανωθεί μια συνεχής διαμαρτυρία μπροστά από την τουρκική πρεσβεία.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας όταν γίνεται μια τόσο επικριτική επίθεση στη βουλγαρική γλώσσα από την ισλαμική προπαγάνδα»

«Επί 500 χρόνια τουρκικής δουλείας, οι πρόγονοί μας, με κόστος της ζωής τους, υπερασπίστηκαν τη βουλγαρική γλώσσα, την πίστη τους και το κράτος και θα ήταν συνολική αδιαφορία και ανευθυνότητα να μην υπερασπιστούμε τη γλώσσα μας στη ίδια μας τη χώρα.

Η πράξη είναι εξαιρετικά ασεβής προς τη Βουλγαρία και οι Βούλγαροι έχουν επαρκές επιχείρημα για να απελαθεί ο πρέσβης της Τουρκίας, που δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα ως διπλωμάτης να προβαίνει σε τέτοιο αίτημα», αναφέρουν τα ΜΜΕ και καλούν την ηεσία της χώρας να πετάξει την διπλωματική αποστολή από την χώρα.

Οι Βούλγαροι έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της Τουρκίας και τα σχέδια που απεργάζεται για τα Βαλκάνια.

Μιας και η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αδρανής και παθητική απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων, κάτι είναι που η Βουλγαρική κυβέρνηση απειλεί στα ίσα τους Τούρκους!

Ποιος ξέρει, ίσως και η ελληνική κυβέρνηση ακολουθήσει το παράδειγμά της κάποια στιγμή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here