Για ξεκάθαρη υλοποίηση του τρομερού τουρκικού σχεδίου «Εθνικός όρκος» μιλούν Γερμανοί αναλυτές – Δημοσιεύθηκε χάρτης με τουρκική τη Δ.Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου & την Κύπρο!

1
753
0

Για ξεκάθαρη υλοποίηση του τρομερού τουρκικού σχεδίου «Εθνικός όρκος» του 1920 που συμπεριλαμβάνει την Δυτ.Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δημοσιοποιώντας σχετικό χάρτη, κινητοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας για τα επερχόμενα.

Διαβάστε περισσότερα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Μακεδονία» της 30 Ιανουαρίου του 1923:

    «Γιατί λοιπόν πολέμησαν και νίκησαν οι σύμμαχοι? Για να ανατραπούν από νικητές σε ηττημένους? Για να εκκενωσουν την Κιλικία? Για να ανεχθούν την ερήμωση της Μικράς Ασίας,της Θράκης και του Πόντου? Για να βλέπουν την εξόντωση εκατομμυρίων Ελλήνων και Αρμενίων? Για να επιτρέπουν την καταναγκαστική ανταλλαγή ανθρωπίνων αγελων? Για να κυπτουν τον αυχένα μπροστά από τον ταρταρινισμων του Κεμάλ? Για να δέχονται συζητήσεις περί Χριστιανικών προνομίων? Για να δέχονται ανακίνηση του ζητήματος της Μοσουλης και αύριο της Συρίας και της Παλαιστίνης και της Αραβίας? Για να δημιουργήσουν έναν ανύπαρκτο Τουρκομουσουλμανικο κίνδυνο? Και το χειρότερο και εξευτελιστικοτερο: Για να λαμβάνουν και όχι να δίνουν διαταγές στο λιμάνι της Σμύρνης.?

    Που είναι λοιπόν οι επαγγελιες τους περί προασπισεως του πολιτισμού, του δικαίου, της ασφάλειας. της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ηθικής? Που οι στόχοι και οι στρατοί του? Που το πολιτιμο αίμα των παιδιών τους που έπεσαν ηρωικά στον γενικό πόλεμο? (ΠΠ I).»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here