Τα προβλήματα της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών!-Οι Αυστραλοί επέστρεψαν ελληνικά κρασιά με το όνομα Μακεδονία!

0
464

«Αυστραλοί επέστρεψαν ελληνικά κρασιά που φέρουν το όνομα Μακεδονία». Αυτό αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Τα προβλήματα από την προδοτική και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησαν!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, ζητήθηκαν επιπλέον έγγραφα για την πιστοποίηση της χώρας προέλευσης του προϊόντος. «Έχουμε ήδη δυσλειτουργίες από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχουν επιστραφεί κρασιά και άλλα προϊόντα από την Αυστραλία και ζητούν επιπλέον χαρτιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας και σχολίασε: «Αυτή η κακή Συμφωνία φέρνει ήδη τα πρώτα δυσάρεστα αποτελέσματα. Θα έχει άσχημη τροπή όσον αφορά τις εξαγωγές, και ιδιαίτερα σε τρίτες χώρες, προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία μας και δη στην Κεντρική Μακεδονία».

Άρχισαν οι έλεγχοι σε τρόφιμα για το Πάσχα – Πρόστιμα 425.000 ευρώ την τελευταία διετία

Ο κ. Γιουτίκας αναφέρθηκε και στους ελέγχους στην αγορά της Κ. Μακεδονίας εν όψει Πάσχα, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και εντατικοποιούνται, καθώς εστάλησαν προς έλεγχο τα πρώτα 63 δείγματα. «Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε περισσότερους από 10.000 ελέγχους. Λάβαμε δείγματα από περισσότερα από 700 τρόφιμα με στόχο τον εντοπισμό συντηριτικών και άλλων ουσιών, ενώ βγάλαμε από την αγορά περισσότερα από 180 νοθευμένα προϊόντα, ακατάλληλα για τον καταναλωτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας, προσθέτοντας ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 425.000 ευρώ, απόδειξη ότι «γίνεται πολύ καλή δουλειά» σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here