Απειλεί τα Σκόπια η Τουρκία – Αρνείται να δώσει πράσινο φως για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ!

0
462

Να καθυστερήσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ απειλεί η Τουρκία…

Ένας βασικός λόγος είναι, οι 15 Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι διέφυγαν στα Σκόπια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τους οποίους τα Σκόπια αρνούνται να παραδώσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της Άγκυρας οι εν λόγω ύποπτοι ανήκουν στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

Το θέμα τέθηκε επίσης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια στις 3 Απριλίου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Κοσσυφοπέδιο, επίσης ζήτησε την έκδοση γκιουλενιστών που βρίσκονται εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε τα αιτήματα της Τουρκίας και έλαβε υποστήριξη από αξιωματούχους της ΕΕ «που κάλεσε επίσης την κυβέρνηση στα Σκόπια να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των 15 ανδρών».

Ωστόσο, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερσίνσκα δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης ότι, εκτός από άλλα μέλη της συμμαχίας του Βορειοανατολικού Ατλαντικού, η χώρα της χρειάζεται την Τουρκία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here