«Χτύπημα» προς Ερντογάν από ΗΠΑ και Ελλάδα!-Συνάντηση Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών-«Γκρεμίζουν» την Τουρκία! (ΦΩΤΟ)

0
834

Το αμερικανικό Πεντάγωνο φέρεται να ετοιμάζεται να γκρεμίσει την Τουρκία και τον Ερντογάν μέσω των συμμαχιών που συμπράττει, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα παράλληλα τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδος και αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως «εχθρικής χώρας» της Τουρκίας του Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω ανάρτηση αμερικανικά πλοία έφτασαν στην Ελλάδα:

Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει μπει σε μη αναστρέψιμο στάδιο διαμελισμού λόγω Κούρδων και Β.Συρίας-Ιράκ, με Ισραήλ και Ελλάδα να αποτελούν τις αμερικανικές βάσεις εκτόξευσης επίθεσης κατά Τουρκίας-Ιράν, οι οποίες θεωρούνται από την Ουάσιγκτον τα τελευταία αναχώματα της Μόσχας στην περιοχή.

Πριν λίγα 24ωρα, ανώτεροι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (USEUCOM) και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) συναντήθηκαν στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, για να συζητήσουν θέματα όπως η αύξηση κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης (επίλεκτων δυνάμεων και άλλων μονάδων), την αύξηση της διαλειτουργικότητας για την την αντιμετώπιση κρίσεων.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα το Πεντάγωνο έχει αναγάγει την Ελλάδα στην κύρια προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στα σύνορα της Ευρώπης με Μέση Ανατολή και Αφρική, που είναι το πιο κομβικό σημείο του κόσμου από την εποχή των Μυκηναίων και των θαλασσοπόρων Μινωιτών.

Όλα έχουν τεθεί πλέον σε διαφορετικό πλαίσιο και η χώρα μας αναβαθμίζεται επίσημα από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, μετά την συνάντηση στην Στουγκάρδη.

Οι συναντήσεις Ελλήνων και Αμερικανών ανωτάτων αξιωματούχων βασίζονται στις προηγούμενες συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Μ.Πομπέο και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και στα συμφωνηθέντα κατά τον επίσημο στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

«Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους Έλληνες ομολόγους μας αυτή την εβδομάδα ήταν μια απόδειξη της δέσμευσης που έχουμε μαζί τους ως συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Θέλουμε την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα των ενόπλων μας δυνάμεων», δήλωσε ο Υποστράτηγος Michael Turello, αναπληρωτής επικεφαλής της USEUCOM για τη Συνεργασία με τον ελληνικό στρατό.

«Συζητήσαμε μια σειρά από σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την αντιμετώπιση κρίσεων και τις βελτιωμένες ευκαιρίες κατάρτισης», δήλωσε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ξανά την λέξη «κρίση» στην ουσία της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας είναι μια αμοιβαία δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση διμερών συζητήσεων σε έξι γενικούς τομείς όπως: η περιφερειακή συνεργασία, η άμυνα και ασφάλεια, η επιβολή του νόμου και η αντιτρομοκρατία, το εμπόριο και οι επενδύσεις, η ενέργεια και οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων», καταλήγει η ανακοίνωση της USEUCOM .

Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, στις οποίες συμμετείχαν 24 αξιωματούχοι από Ελλάδα και ΗΠΑ, εμβάθυναν τη δέσμευση και των δύο ενόπλων δυνάμεων στο να εκσυγχρονίσουν και να επεκτείνουν τις αμυντικές τους σχέσεις, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και των δύο χωρών στην αντιμετώπιση με αποτελεσματικότερο τρόπο των προκλήσεων της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας», καταλήγει η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης.

Η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης σχεδιάζει και κανονίζει το τι θα συμβεί στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα σε σχέση με την παρουσία δυνάμεων της, σε συνδυασμό πάντα με την τουρκική στάση και πολιτική, η οποία φέρνει όλο και πιο κοντά Άγκυρα και Μόσχα.

Η Άγκυρα φαίνεται να έχει χάσει το παιχνίδι, διότι πλέον στην εξίσωση όλων όσων συμβαίνουν στην Α. Μεσόγειο μπαίνουν και οι ΗΠΑ.

Η τριμερής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στο Τελ Αβίβ έχει πυροδοτήσει σενάρια τρόμου και οργής στην Άγκυρα, διότι οι Τούρκοι βλέπουν ξεκάθαρα την περικύκλωση τους από τις χώρες αυτές και το ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here