Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο! Κλιμακώνεται η Τουρκική προκλητικότητα – Τρεις NAVTEX κλειδώνουν Καστελόριζο-Λήμνο-Λέσβο!

0
120

Η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται εκ νέου, ενώ πλέον είναι ξεκάθαρος ο εκνευρισμός της Άγκυρας για τον γεωπολιτικό εκτοπισμό της και τη στήριξη των ΗΠΑ προς τη χώρας μας…

Με τρεις NAVTEX επανέρχεται η Τουρκία στην γνωστή τακτική των προκλήσεων. Δύο απ΄ αυτές αφορούν στο Καστελόριζο και η τρίτη έχει να κάνει με περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Οι δύο NAVTEX για το Καστελόριζο δεσμεύουν περιοχή στις 8 και στις 10 Απριλίου, ενώ στην πρώτη γίνεται λόγως για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η τρίτη NAVTEX, δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου στις 18 Απριλίου και αφορά επίσης άσκηση με πυρά.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, με την τουρκική πολεμική αεροπορία να είναι εξαφανισμένη λόγω ΗΝΙΟΧΟΥ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση απόβασης σε παραλία στον κόλπο της Σμύρνης.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε τις NAVTEX και τους χάρτες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here