Αυτοί είναι οι ισχυροί αντικαταστάτες των «Ινδιάνων»-Δείτε σε βίντεο τα νέα «FARA»!

0
486

Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει αεροσκάφη Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) για να αντικαταστήσει τον παλαιότερο στόλο Boeing AH-64 Apache.

«Το FARA θα αντικαταστήσει μόνο Apaches στις μακρινές επιδρομές αναγνώρισης επίθεσης και αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του στόλου Apache», δήλωσε εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, κ. Mark Milley, με αφορμή την αεροπορική εβδομάδα.

«Έχουν ήδη υπάρξει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η πλατφόρμα AH-64 θα είναι σε θέση να παραμείνει σχετική, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης υψηλού επιπέδου, μέχρι το 2048, όταν ο στρατός σχεδιάζει να αποσυρθεί από τα πυρομαχικά», ανέφερε ο Joseph Trevithick.

«Ο στρατός αναμένει να ενσωματώσει σημαντικές αναβαθμίσεις στις τελευταίες παραλλαγές του AH-64E Guardian μέχρι το 2026. Αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις στα συστήματα πυρανίχνευσης και στόχευσης, βελτιωμένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων και σύντηξης, καλύτερους αισθητήρες, πιο ισχυρή ικανότητα άμεσης εργασίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα, «πρόσθεσε ο Trevithick.

Το 2018, ο στρατός επέλεξε αρκετούς υποψηφίους FARA. Το Sikorsky βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία με τον εξερευνητή υψηλής ταχύτητας S-97 Raider. Η Bell από την άλλη αναπτύσσει ένα V-280 Valor tiltrotor που επίσης επιλέχθηκε.

Βίντεο δοκιμή πτήσης Sikorsky S-97 Raider:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here