Αίσχος με την κατάντια μας! Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Πρεσπών – Ελληνική στρατιωτική ορχήστρα έπαιξε τον επαίσχυντο ύμνο της Σκοπίων – Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί!

0
273

Έχει βγει τελείως εκτός ελέγχου η προπαγάνδα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με πολυάριθμες προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπιανών να έχουν γίνει συνήθεια, αλλά και η τραγική ανοχή και συμβιβασμός της Αθήνας να αποτελεί τη βασική πολιτική «στρατηγική» της κυβέρνησης…

Μετά από την επιβολή της επαίσχυντης Συμφωνίας, και ενώ τα προβλήματα που δημιουργεί έχουμε ήδη αρχίσει να τα βιώνουμε, ελληνική στρατιωτική ορχήστρα έπαιξε το ύμνο των Σκοπίων.

Υπενθυμίζουμε πως ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει, ενώ οι στίχοι του αποτελούν ένα «μανιφέστο» αλυτρωτισμού περί «απελευθέρωσης της «Μακεδονίας».

«Ο ύμνος μας σε κανένα σημείο δεν μπορεί και δεν αμφισβητείται», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Mile Boshnjakovski στη συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το γιατί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν ανακρούστηκαν οι ύμνοι των δύο χωρών.

Με ανάρτησή της στο facebook, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων υποστηρίζει ότι πέντε στρατιωτικές ορχήστρες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, έπαιξαν τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων και του ΝΑΤΟ, σε εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αναρτώντας και σχετικό βίντεο, η Ραντμίλα Σεκέρινσκα αναφέρει ότι η εκδήλωση έγινε στην Εθνική Φιλαρμονική των Σκοπίων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι στρατιωτικές ορχήστρες της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σλοβενίας, παίζουν τους ύμνους της Βόρειας Μακεδονίας και του ΝΑΤΟ. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

«Με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη το γεγονός ότι σήμερα, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γιορτάσουμε την ημέρα του ΝΑΤΟ, αλλά και μια ήμερα αφιερωμένη στις ήδη επιτυχημένες φιλοδοξίες μας. Είμαστε πάντα ισχυρότεροι ενωμένοι.

Είμαι πεπεισμένη ότι οι πέντε στρατιωτικές ορχήστρες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου , της Ελλάδας και της Σλοβενίας, θα διοργανώσουν ένα γεγονός του οποίου η ηχώ θα μιλήσει πιο έντονα από οποιαδήποτε λέξη», δήλωσε η υπουργός Ραντμίλα Σεκερίνσκα στην αρχή της συναυλίας.

«Οι πέντε ορχήστρες από κοινού ξεκίνησαν τη συναυλία με τους ύμνους του ΝΑΤΟ, της πατρίδας μας και μετά συνέχισαν με αξιόλογες συνθέσεις από το ρεπερτόριο των ορχηστρών των 5 στρατών», αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα του σκοπιανού Τύπου.

Заеднички концерт на 5 воени оркестри – 70 години НАТО

Воените оркестри на Армиите на Северна Македонија, Грција, САД, Велика Британија и Словенија ги интонираа заедно химните на Северна Македонија и на НАТО.Заедно сме посилни!#WeAreNATO

Gepostet von Radmila Sekerinska am Freitag, 5. April 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here