Τουρκικά μαχητικά μετασταθμεύουν απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων!-Έντονος ο εκενυρισμός του Ερντογάν για την «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019»

0
207

Τελευταίες πληροφόρίες μεταδίδουν, εδώ και μέρες, ότι οι Τούρκοι έχουν υλοποιήσει μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών τους αεροσκαφών F-16 στα πολεμικά αεροδρόμια του Ντάλαμαν απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, και πιθανότατα (κατά την συνήθη τουρκική πρακτική) και στο Μπαλίκεσιρ απέναντι από την Μυτιλήνη, και η αιτία είναι  η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-2019».

Είναι μια συνηθισμένη τακτική από τους γείτονες που την ακολουθούν όταν έχουν ενοχληθεί και θέλουν να  δηλώσουν έντονα την παρουσία τους στο Αιγαίο, στο οποίο από την Δευτέρα «οργώνουν» τα μαχητικά Ελλάδος-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι χθεσινές υπερπτήσεις, όπως γράψαμε και στο mknews.eu, στα νησιά μας Οινούσσες και Παναγιά, ενώ συνολικά είχαμε 15 παραβιάσεις και σε τρεις περιπτώσεις η αναχαίτιση τους μετατράπηκε σε κανονική αεροπορική εμπλοκή.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο τις βλέψεις του Ερντογάν, έτσι όπως φάνηκαν μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει:ι «όταν σηκώνονται τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο τότε θα σηκώνουμε και εμείς τα δικά μας», αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνική κυριαρχία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here