Ρώσικη εταιρεία εκπαιδεύει μισθοφόρους στη Λεμεσό! (ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ)

0
76

Τι δουλειά έχει μια εταιρεία ειδικής ασφαλείας, με γραφεία αντιπροσώπων στην Ουκρανία, τη Μάλτα και τον Παναμά, αλλά και εκπροσώπους στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Τσεχία, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα, τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη, στη Λεμεσό της Κύπρου;

Κι όμως, η Vegacy Strategic Services Ltd ιδρύθηκε το 2012 στην Κύπρο από βετεράνους και πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, του στρατού και της αστυνομίας σε Ουκρανία, Ρωσία και Ελλάδα.

Η δράση της αυξήθηκε με την κλιμάκωση της συριακής κρίσης, ενώ σταδιακά η Κύπρος γίνεται κέντρο διαμάχης των δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας, λόγω ενεργειακών συμφερόντων. Η παρουσία ρωσικής μισθοφορικής εταιρείες στην Κύπρο δεν είναι τυχαία.

Οι επικίνδυνες σχέσεις με την παρανοϊκή Τουρκία, η ατέλειωτη κρίση στη Συρία και οι μελλοντικές ενεργειακές εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρνουν την Κύπρο στο προσκήνιο των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες είναι σίγουρο πως δρουν με στόχο την αύξηση της επιρροής στην περιοχή.

Είναι μια διεθνής εταιρεία που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών που εστιάζονται κυρίως στον εντοπισμό και την πρόληψη κινδύνων ασφαλείας σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία έχει λάβει άδεια παροχής υπηρεσιών, ειδικής εκπαίδευσης δηλαδή, σε περιοχές της Κύπρου, της Νότιας Αφρικής, της Σρι Λάνκα, των Μαλδίβων και άλλων χωρών. Η Vegacy Strategic Services Ltd χρησιμοποιεί δικά της όπλα, προηγμένη τεχνολογία και εξοπλισμό ασφαλείας από κορυφαίους κατασκευαστές.

Λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τις συμβάσεις του διεθνούς ναυτικού δικαίου, ενώ παρέχει υπηρεσίες βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων.

Σε συνεργασία με την εταιρεία BSM Maritime Training Centre, που προσφέρει εκπαίδευση σε θέματα ναυτικής ασφαλείας, η Vegacy Strategic Services Ltd προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα κατάρτισης για ναυτική προστασία (CSI), στο Κέντρο Εκπαίδευσης της BSM στη Λεμεσό, στο Κέντρο «Grampus» Nikolaev και στη Διεθνή Ναυτική Ακαδημία στην Οδησσό.

Τα μαθήματα διεξάγονται από ειδικούς, εκπαιδευτές και καθηγητές του BSM, της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ακαδημίας, του Κέντρου Θαλάσσιων Ειδικών Επιχειρήσεων και της Αντιτρομοκρατίας, όπως επισημαίνει και ο Φιλελεύθερος Κύπρου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεμελιώσεις του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, βασικές αρχές ναυτικής πρακτικής, ψυχολογία της αντιτρομοκρατίας, τακτική και στρατηγική της ασφάλειας πλοίων, βασικά στοιχεία αυτοάμυνας, ειδική ιατρική και ψυχολογική εκπαίδευση, ειδική εκπαίδευση όπλων και άλλα.

Στο διαδίκτυο, δημοσιεύονται βίντεο από ειδική εκπαίδευση μαχητών για τον πόλεμο στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στο Χαλέπι. Όπως φαίνεται, οι Liwa al-Quds εκπαιδεύονται από τη Vegacy Strategic Services Ltd με πλήρη εξοπλισμό και σύγχρονα υλικά.

Σύμφωνα με αναζήτηση, οι Liwa al-Quds ή η «Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ» είναι μια κατά κύριο λόγο παλαιστινιακή πολιτοφυλακή που δημιουργήθηκε το 2013 ως μέρος των φιλοσυριακών κυβερνητικών δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας.

The Cyprus-based private military company Vegacy Strategic Services Ltd. has been contracted by Russia to train and advise the Liwa al-Quds militia in Aleppo. ~Will

Gepostet von Funker530 – Combat Footage am Donnerstag, 21. März 2019

Οι μαχητές του Liwa al-Quds αποκαλούνται «Συριακός Αραβικός Στρατός Φενταγίν», που αποτελείται από Παλαιστίνιους από την περιοχή Al-Nayrab. Στις αρχές του 2015, οι Liwa al-Quds είχαν 200 νεκρούς και 400 τραυματίες. Πιστεύεται ότι έδρασαν στο Χαλέπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here