Έκτακτο: Παραίτηση «βόμβα» από υπουργό της Μέι-Μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση μετά την παράταση στο Brexit (ΦΩΤΟ)

0
78

Ο Νάιτζελ Άνταμς, υπουργός στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, υπέβαλλε στην πρωθυπουργό την παραίτησή του μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο με τον Τζέρεμι Kόρμπιν.

Ο Ουαλός υπουργός άφησε αιχμές για την Μέι δηλώνοντας πως η απόφασή της να πάει σε ένα πιο μαλακό Brexit είναι «σοβαρό σφάλμα». Την κατηγόρησε επίσης ότι νομιμοποιεί τον αρχηγό των Εργατικών εκλιπαρώντας για την βοήθειά του, ώστε να βρεθεί ένα σχέδιο.

Είναι πολύ πιθανόν ο Άνταμς να είναι μόνον η αρχή, αφού και άλλοι υπουργοί αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του μετά την τελευταία στροφή της Μέι.

Δείτε την ανάρτηση:

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα την κυβέρνηση ως Υπουργός από το 2017 και παραμένω ένθερμος θαυμαστής του κουράγιου και της στωικότητας κατά την διάρκεια μιας από τις δυσκολότερες κρίσεις που αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει χώρα για μια γενιά.

Πιστεύω ότι έχουμε δύο μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit, το οποίο ψήφισαν οι άνθρωποι. Και πρέπει να αποτρέψουμε την συμφορά μια κυβέρνησης με τον Κόρμπιν.

Δυστυχώς φοβούμαι ότι είμαστε πλέον αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να αποτύχουμε και στις δύο.

Υπήρξα πιστός υποστηρικτής της συμφωνίας που διαπραγματεύτηκες με την Ε.Ε. σε κάθε στάδιο καθώς πιστεύω ότι μια τακτική έξοδος είναι προτιμότερη από το να φύγουμε χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, θεωρώ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αντεπεξέλθει με ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία.

Στο συμβούλιο εχθές υπήρξε μια ευκαιρία να αναλάβουμε δράση με μιας.]

Ωστόσο, νομιμοποιώντας και απευθυνόμενη στον Τζέρεμι Κόρμπιν για να σε βοηθήσει σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, αντί να σταθείς γενναία, ήταν ένα σοβαρό σφάλμα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα καταλήξουμε στην τελωνειακή ένωση.

Αυτό δεν είναι το Βrexit που υποσχεθήκαμε στους εκλογείς μας και είναι αντίθετο με τον όρκο που δώσαμε στη διακήρυξή μας.

Δεν έχει κανένα νόημα να εγκαταλείψουμε την Ε.Ε. και να έχουμε μια κατάσταση όπου η εμπορική μας πολιτική και πολλοί από τους νόμους μας αποφασίζονται στις Βρυξέλλες – χωρίς συγκατάθεση από το Ηνωμένο Βασίλειο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here