Ελληνικά F-16 αναλαμβάνουν την εναέρια αστυνόμευση στο FIR Σκοπίων – Θα αστυνομεύουν 24ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο!

0
228

Το πρώτο βήμα, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες είναι το λεγόμενο «air policing», δηλαδή η εναέρια αστυνόμευση στο FIR Σκοπίων από την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται στα Σκόπια κι από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος αναμένεται να συνάψει την πρώτη αμυντική συνεργασία με την ομόλογό του, η οποία θα είναι η εναέρια αστυνόμευση του FIR Σκοπίων από την Πολεμική Αεροπορία.

Το σημαντικό στοιχείο όμως, σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές είναι πως, όπως έχει γίνει γνωστό στην Αθήνα, τα Σκόπια δεν επιθυμούν την εμπλοκή της Τουρκίας, στην εν λόγω δραστηριότητα, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της Συμμαχίας

Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει μαζί με την Ιταλία και την εναέρια αστυνόμευση της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Μάλιστα τα δεκαπενθήμερα που είναι υποχρεωμένη η χώρα μας να έχει αεροσκάφη επιφυλακής, προς αυτές τις χώρες συμπίπτουν.

Όμως σ’ ότι αφορά το «air policing» στο FIR Σκοπίων, αυτό θα είναι 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, σύμφωνα με ανώτατους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα Συμπεράσματα δικά σας …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here