Αρχική Διεθνή Αίσχος! Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί – Επιμένουν να αναφέρονται στο ποδόσφαιρο...

Αίσχος! Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί – Επιμένουν να αναφέρονται στο ποδόσφαιρο ως σκέτο Μακεδονία!

0
75

Μπορεί η Συμφωνία των Πρεσπών να προβλέπει ότι η γειτονική χώρα θα πρέπει να αλλάξει και επίσημα την ονομασία της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό φαίνεται πως για τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ακόμη δεν έχει διευθετηθεί.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA η εθνική ομάδα των γειτόνων αναγράφεται ακόμη ως FYR Macedonia, ενώ στην τηλεοπτική κάλυψη του ματς με αντίπαλο τη Λετονία, για τα προκριματικά του Euro 2020, παρουσιάστηκαν οι συνθέσεις των ομάδων σε καρτέλα που έφερε το σήμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, μόνο με το όνομα «Μακεδονία».

Ο αγώνας αυτός διεξήχθη την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο στάδιο των Σκοπίων «Φίλιππος ο Β’» που φιλοξενεί τους αγώνες της εθνικής της γειτονικής χώρας. Για την ιστορία, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με νίκη 3-1 των γηπεδούχων επί των Λετονών.

https://youtu.be/n04XTc_-23s

Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφκσι, απάντησε στο ζήτημα.

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Μποσνιακόφσκι, «ήδη πριν από δύο εβδομάδες ενημέρωσε μέσω της Κρατικής Αρχής Αθλητισμού και Νεολαίας όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής ονομάτων σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι και «στο ζήτημα του ονόματος του σταδίου, η διαδικασία αλλαγής του έχει επίσης ξεκινήσει. Η δημόσια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του σταδίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος, ώστε να είναι σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here