Συμφωνία Πρεσπών: Τίθεται θέμα ψευτομακεδονικής μειονότητας με βάση τη γλώσσα που αναγνωρίσαμε – Ερώτηση Μιτσκόσκι σε Ζάεφ για υποτιθέμενους “ψευτομακεδόνες” της Έδεσσας: “Τι γλώσσα μιλάνε”; – Συγκλονιστική απάντηση Ζάεφ!

0
663

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ελληνική κυβέρνηση πέφτει τόσο χαμηλά και αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια…

Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών περιέχει πολλά γκρίζα σημεία, τα οποία όχι μόνο δεν βάζουν τέλος στον αλυτρωτισμό αλλά πιθανώς τον ενισχύουν.

Tα ζητήματα περί «μακεδονικής εθνότητας / ταυτότητας / υπηκοότητας» (όροι οι οποίοι χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τα Σκόπια) αλλά και της πολυσυζητημένης ψευτομακεδονικής γλώσσας έχουν αποτελέσει κομβικό σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Με λίγα λόγια, υπάρχει δυνατότητα να τεθεί θέμα ψευτομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με βάση τη γλώσσα που αναγνωρίσαμε ως “Μακεδονική” με τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΖΑΕΦ-ΜΙΤΣΚΟΣΚΙ

Ο πρωθυπουργός του κράτους και ηγέτης της SDSM, Ζόραν Ζάεφ, εχθές στην τηλεοπτική μονομαχία με τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν επιλογή των Σκοπίων.

«Η Βόρεια Μακεδονία ήταν επιλογή μας. Άνω δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ήταν σημαντικό να παραμείνει η Μακεδονία στο όνομα», είπε ο Ζάεφ.

Ο Μίτσκοσκι απάντησε:

«Η συμφωνία με το νότιο γείτονά μας είναι μια κεφαλαιοποιητική πράξη και δεν την αποδεχόμαστε».
«Θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι έτσι. Η συμφωνία αυτή δεν προσφέρει μέλλον και περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες», είπε ο Μίτσκοσκι.

Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία είμαστε “Μακεδόνες” όπως σε ρεζέρβα, πρόσθεσε.

Έπειτα, ο Μίτσκοσκι ρώτησε τον Ζάεφ, ποια γλώσσα μιλάνε οι «Μακεδόνες» από την Έδεσσα, και εάν αυτή η γλώσσα δεν είναι “μακεδονική”, ο Ζάεφ απάντησε ότι τώρα η εν λόγο ψευτομακεδονική γλώσσα αναγνωρίζεται στον κόσμο χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, αναφέρει ο echedoros.

Τέλος Μίτσκοσκι στην τηλεμαχία απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Ζάεφ, αν θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν και εάν έρθει στην εξουσία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here