Έσκαψαν σήραγγα 30 μέτρων κάτω από Μονή αναζητώντας αρχαία στις Σέρρες!-8 συλλήψεις μέχρι στιγμής

0
488

Ολόκληρη ανασκαφή είχαν στήσει σε χώρο που είχα χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός.

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, ηλικίας από 31 έως 61 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στις Σέρρες, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν ανοίξει υπόγεια σήραγγα κάτω από την Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ στην Ευκαρπία Σερρών και αναζητούσαν αρχαία αντικείμενα, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές τους συνέλαβαν για παράνομη ανασκαφή κάτω από τα θεμέλια της Ιεράς Μονής, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Στον χώρο της παράνομης ανασκαφής εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούσαν: συγκεκριμένα, μία ηλεκτρογεννήτρια, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, 11 ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία όπως φτυάρια, τρυπάνια κ.α., φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας και άλλα αντικείμενα όπως γάντια εργασίας, φακοί, μετροταινία. Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δράστες κατασχέθηκαν και αυτά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούνται προσωρινά και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στον ανακριτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here